Δένδιας: Η ΝΔ θα ψηφίσει την τροπολογία για την πρώτη κατοικία αν και δεν λύνει το πρόβλημα

Η ρύθμιση για την προστασία της κύριας κατοικίας, δεν λύνει το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στο οποίο ενσωματώνεται η σχετική τροπολογία.

Καλύπτει δυνητικά, πρόσθεσε περίπου το 60% δανείων ύψους 11 δισ. ευρώ από το σύνολο των 240 δισ. ευρώ του ιδιωτικού χρέους έναντι τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και Δημοσίου.

Παρότι η ΝΔ δεν καλύπτεται από το περιεχόμενο της ρύθμισης, ο κ. Δένδιας εξήγησε ότι το κόμμα του υπερψηφίζει την τροπολογία, διότι δεν θέλει να τιμωρήσει την κοινωνία για τα λάθη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε λαϊκό κόμμα και θέλουμε να εντάξουμε περισσότερους πολίτες σε ένα πλαίσιο προστασίας» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνοεί τους φερέγγυους δανειολήπτες, αυτούς που υποβάλλονται σε θυσίες μέσα στην κρίση προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των βασικών αρχών της «κακής, συριζαϊκής νομοθέτησης», αφού πίσω από τον αξιοπρεπή τίτλο της εναρμόνισης με μια ευρωπαϊκή Οδηγία, συνωστίζονται άσχετες μεταξύ τους διατάξεις, διατάξεις που σε μεγάλο βαθμό αναιρούν ως αποτυχημένες τις προηγούμενες νομοθετικές επιλογές της ίδιας κυβέρνησης. Ως παραδείγματα ανέφερε τον ν.4412/2016 περί δημοσίων συμβάσεων, την τροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου και «την τροποποίηση της τροποποίησης του αναπτυξιακού με τροπολογία που επαναφέρει διατάξεις που καταργούνταν με το σχέδιο νόμου αυτό».

«Από την άστοχη προσπάθεια έχετε φθάσει πια στην κοινοβουλευτική φαιδρότητα» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ απευθυνόμενος προς τους παριστάμενους υπουργούς και τους κατηγόρησε ότι και με αυτό το σχέδιο νόμου εισηγούνται αδιαφανείς διατάξεις. Ως τέτοιες ανέφερε την διάταξη για τη δυνατότητα απευθείας παράτασης εμπορικών μισθώσεων ακινήτων ιδιοκτησίας του Δημοσίου επί δώδεκα χρόνια, αποσπάσεις στη γ.γ. Στρατηγικών Επενδύσεων κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, χωρίς υπηρεσιακό συμβούλιο, με μόνη την αξιολόγηση του οικείου γενικού γραμματέα. «Αν όσα θεσπίζετε δεν ήταν τραγικά, θα ήταν γελοία. Έχετε απωλέσει κάθε κοινοβουλευτική αιδώ.

Έρχονται τα πάντα εδώ μήπως ‘βολέψουμε’ κάποιον την τελευταία στιγμή. Όπως η νυχτερινή τροπολογία για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΤΑΔ και την απευθείας εκποίησή τους!» είπε ο κ. Δένδιας καταλήγοντας στην τοποθέτησή του.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ