Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση μπορεί να αποτρέψει τη μείωση του αφορολόγητου

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκείνη που μπορεί να καταφέρει να μην εφαρμοστεί η μείωση του αφορολογήτου από την 1/1/2020, όπως κατάφερε να μην περικοπούν και οι συντάξεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους πέντε καπνικών συνεταιρισμών του νομού Πιερίας.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως το μέτρο της μείωσης του αφορολογήτου είναι και αχρείαστο και εξαιρετικά επιβαρυντικό κοινωνικά και για αυτό η κυβέρνηση θα προσπαθήσει με επιχειρήματα να πείσει τους εταίρους.

Κατά τον κ. Τζανακόπουλο η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και σε αυτή την περίπτωση.

«Καμία αρνητική επίπτωση στην ανεργία από την αύξηση του κατώτατου μισθού»

«Μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού, έχουμε τον Φεβρουάριο του 2019 ένα θετικό ισοζύγιο 13.000 θέσεων εργασίας, που είναι ακριβώς το ίδιο με την περσινή επίδοση, του Φεβρουαρίου του 2018- το οποίο δείχνει ότι αυτό που πολλοί ισχυρίστηκαν, ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα έχει αρνητική επίπτωση στην ανεργία, δεν επιβεβαιώνεται», επεσήμανε ο κυβερνητικός κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου.

«Οι τάσεις δείχνουν ότι και το 2019 σε ό,τι αφορά στη μείωση της ανεργίας αυτή θα κινηθεί περίπου στις επιδόσεις των προηγούμενων ετών και κυρίως του 2018», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Παράλληλα σημείωσε πως η χώρα εισέρχεται σε μια κανονικότητα σε σχέση με τα χρόνια των Μνημονίων και τόνισε: «Οι θεμελιώδεις δείκτες της ελληνικής οικονομίας συνεχίζουν να βελτιώνονται, η εμπιστοσύνη στο ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, έχουν μπει σε τροχιά πλήρους αποκατάστασης, συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας».Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ