Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης τσακώνονται ποιος είναι πιο καλός μαθητής στη Σχολή Λιτότητας

Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στη ΝΔ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στην Κω, όπου ολοκλήρωσε την τριήμερη περιοδεία της στα Δωδεκάνησα.

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για “τανγκό ανευθυνότητας” που παρατείνει τα αδιέξοδα της κρίσης.

Οι κ. «Τσίπρας και Μητσοτάκης τσακώνονται ποιος είναι ο πιο καλός ο μαθητής στη Σχολή Λιτότητας του Βερολίνου και των Βρυξελλών», είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και ο καλύτερος χορηγός της ΝΔ. «Ό,τι κι αν λέει η Κυβέρνηση, δεν μπορεί να κρύψει κάτω από το χαλί τις συνέπειες της δικής της πολιτικής», συμπλήρωσε τονίζοντας ότι «αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες. Μιας καιροσκοπικής ομάδας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που δεν θυμίζουν τίποτε το Αριστερό, τίποτα το προοδευτικό. Που, αντιθέτως, εξέθεσαν στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της».

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πρέπει να σταματήσει «αυτό το σικέ δικομματικό παιχνίδι, που εντείνει την πόλωση και τον διχασμό για μικροκομματικούς λόγους». Κάνοντας αναφορά στη στάση που ακολουθούν κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η κ. Γεννηματά, ανέφερε ότι οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης παίζουν με το θέμα αυτό. «Ο καθένας για τα δικά του οφέλη και οι δύο μαζί για να συμπιέσουν τον δικό μας ζωτικό πολιτικό χώρο. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι: Ήμαστε οι πρώτοι που διαμορφώσαμε στέρεες θέσεις για το Σύνταγμα και τις θέσαμε στο δημόσιο διάλογο. Ας τοποθετηθεί ο καθένας πάνω σε αυτές για να δούμε αν θέλουν πραγματικά συγκλίσεις ή παίζουν -ξανά- φθηνό θέατρο!», υποστήριξε.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στοχοποιεί, με σχέδιο συκοφάντησης το Κίνημα Αλλαγής και προσπαθεί να επηρεάσει την Δικαιοσύνη στη διαλεύκανση υποθέσεων διαφθοράς. Υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Για να κρύψουν τις δικές τους αμαρτίες και την ανικανότητα τους, δεν διστάζουν να μεθοδεύσουν ένα μπαράζ σκανδαλολογίας. Θα το ξαναπώ: Να έρθουν όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού. Αφήστε όμως τη Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη να κάνει το έργο της. Αξιοποιώντας τους θεσμούς με τους οποίους εμείς θωρακίσαμε το Κράτος Δικαίου, θεσμούς που παράγουν ήδη αποτελέσματα. Όχι, δεν θα επιτρέψουμε όμως η πολιτική ζωή του τόπου να μεταβληθεί σε αρένα λάσπης, γιατί αυτό θα πλήξει την Δημοκρατία. Ο πανικός του κ. Τσίπρα θα τον οδηγήσει να σπιλώσει τους πάντες. Προκειμένου να πλήξει την Δημοκρατική Παράταξη είναι ικανός να φθάσει μέχρι τον… Ελευθέριο Βενιζέλο!»

Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της παράταξης που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια την ψυχή τους για την χώρα και την δημοκρατία με ήθος και εντιμότητα.

«Στην παράταξη μας έχουμε ξαναζήσει τη συντονισμένη επίθεση. Ο Καραμανλής κόβει, ο Τσίπρας ράβει και ο Μητσοτάκης τάχα αμέριμνος προβάρει κουστούμι εξουσίας. Ο ελληνικός λαός θα ακυρώσει τα σχέδια τους», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Όπως είπε η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί τη στρατηγική ήττα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τη μη επιστροφή της δεξιάς. «Αυτό το ρεύμα μπορεί και πρέπει να συναντηθεί στο Κίνημα Αλλαγής. Γιατί ούτε στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε πολιτικό αντίβαρο και εκλογικό ανάχωμα στον κίνδυνο δεξιάς παλινόρθωσης μπορεί να υπάρξει χωρίς ισχυρό Κίνημα Αλλαγής. Ναι, πρέπει να “φύγουν αυτοί”. “Να φύγουν τώρα”, όχι όμως για να “έρθουν οι άλλοι”» υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Κάλεσε του πολίτες να το στηρίξουν για να μπορέσει να επιβάλλει την απαραίτητη συνεννόηση που έχει ανάγκη η χώρα καθώς είναι έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη και να είναι ο καταλύτης της συνεννόησης και των πολιτικών εξελίξεων. « Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα ηχηρό όχι στις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της ΝΔ. Όχι στο χθες. Όχι στη συντήρηση. Σημαίνει ένα ισχυρό ΝΑΙ σε προοδευτική αλλαγή. Δεν είμαστε ο τρίτος πόλος. Είμαστε ο μόνος δρόμος για μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση. Με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους. Μια νέα διακυβέρνηση που θα ενώνει αντί να διχάζει. Ναι στο Κίνημα Αλλαγής – Ναι σε μια Νέα Ελλάδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ζητάμε ισχυρή εντολή ώστε στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής να λειτουργήσουμε ως ο κρίσιμος καταλύτης για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας που θα δώσει, επιτέλους, βιώσιμη λύση για τη χώρα. Μια χώρα Ισχυρή στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην εξωτερική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, η Φώφη Γεννηματά μίλησε για τον γνήσιο πατριωτισμό που «θα ενώσει τους Έλληνες, που θα υπερασπίσει τα Εθνικά μας δίκαια, θα επιβάλλει τον σεβασμό των διεθνών συνθηκών, θα δημιουργήσει συμμαχίες αξιοποιώντας την γεωπολιτική μας θέση στην Ευρώπη και τον Κόσμο» ασκώντας παράλληλα κριτική στη ΝΔ λέγοντας: «Γνήσιο πατριωτισμό, μακριά από άγονους εθνικισμούς και πατριδοκαπηλίες, μακριά από ακροδεξιές λογικές όπως αυτές που όλο πιο πολύ κυριαρχούν στην Νέα Δημοκρατία. Σε αυτή την στρατηγική συνεχίζουμε…. Και θέλω από εδώ, από τα ακριτικά νησιά μας, να διακηρύξω ότι ο γνήσιος πατριωτισμός ήταν, είναι και θα είναι κεντρικό συστατικό στοιχείο της πολιτικής μας πορείας».

Για το προσφυγικό

Επίσης η Φώφη Γεννηματά εξήγησε αναλυτικά τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για το προσφυγικό επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Δεν θέλουμε Ευρώπη φρούριο θέλουμε προστασία των συνόρων. Εδώ στην Κω, με τις ακτές της Μικράς Ασίας ορατές με γυμνό μάτι, εδώ που τα εθνικά μας σύνορα ταυτίζονται με τα ευρωπαϊκά θέλω να επαναλάβω ότι δεν θέλουμε “Ευρώπη Φρούριο”. Τα νησιά μας έχουν πληρώσει βαρύ οικονομικό και κοινωνικό τίμημα. Είχαμε προειδοποιήσει για το αδιέξοδο που διαφαινόταν στον ορίζοντα. Η κατάσταση από τα Δωδεκάνησα έως και τη Λέσβο είναι πλέον στο απροχώρητο. Τα νησιά του Αν. Αιγαίου πρέπει να αποσυμφορηθούν τώρα. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες για την επιβάρυνση των νησιών και για τις απάνθρωπες συνθήκες στα στρατόπεδα υποδοχής των μεταναστών παρά την οικονομική βοήθεια που έχει δεχθεί η χώρα. Έχω προτείνει στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές τη σύσταση ενός “Οργανισμού για την Προώθηση της Συνεργασίας ανάμεσα στα Νησιά και τις Συνοριακές Περιοχές της ΕΕ”».

Η κ. Γεννηματά ζήτησε πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και των εθνικών που δαπανώνται, είτε από την κυβέρνηση είτε από διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ.Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ