“Κλείστε την πόρτα στην τρόικα”

Επιστολή στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο απέστειλε ο Σύνδεσμος υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, με αφορμή την ενδεχόμενη περαιτέρω μείωση στα εισοδήματα τους. Σε αυτή τον καλούν να ορθώσει ανάστημα και κλείσει την πόρτα στους Τροικανούς.

Την επιστολή κοινοποιούν στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καράμπελα και τον

Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτριο Ελευσινιώτη.

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε και διαβάζουμε στα διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ένθεν κακείθεν, για τη διαφαινόμενη περαιτέρω μείωση στα εισοδήματα των Ελλήνων στρατιωτικών, της τάξεως περίπου 12%, η οποία ήδη έχει υπογραφεί και σφραγιστεί από την απερχόμενη συναφής συγκυβέρνηση.

Στις επισκέψεις σας στα διάφορα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, απευθυνόμενος σε όλους εμάς, τους Έλληνες στρατιωτικούς, μας διαβεβαιώνετε ότι «μας αγαπάτε», «μας σκεπτόσαστε», «θα δώσετε αγώνα να μην περάσουν οι περαιτέρω περικοπές» και ότι «έχετε ήδη έτοιμο σχέδιο ισοδύναμων μέτρων».

Από την άλλη, τα ΜΜΕ αναπαραγάγουν την είδηση ότι οι Τροϊκανοί δυνάστες δεν συζητούν για καμία διαφοροποίηση στην ήδη συμφωνημένη μείωση στα ειδικά μισθολόγια.

Αλήθεια, τι από τα δύο να πιστέψουμε;”, αναφέρουν στην επιστολή.

Στη συνέχεια τονίζουν: “Αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό το διαφορετικό που θα πράξετε εσείς έναντι

των προκατόχων σας. Προβληματιζόμαστε, για το αν θα πρέπει να πιστέψουμε αυτή τη φορά τις δικές σας διαβεβαιώσεις” και προσθέτουν : Αν και ζητήσαμε συνάντηση μαζί σας, δυστυχώς εισπράξαμε απαξίωση και αδιαφορία από μέρους σας.

Ο ΣΥΣΜΕΔ καταλήγει στην επιστολή του με ένα κάλεσμα προς τον υπουργό. 

“Σας καλούμε να ορθώσετε ανάστημα στους Τροϊκανούς. Να μην θέσετε καν θέμα διαπραγμάτευσης για περαιτέρω μειώσεις. Κλείστε τους την πόρτα όταν τεθεί το θέμα. Θα είμαστε μαζί σας. Φωνάξτε μας στο πλάι σας. Ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχουν μόνο όταν υπάρχει ηθικά ισχυρό έμψυχο δυναμικό. Η

Εθνική μας Κυριαρχία και η Εθνική μας Ανεξαρτησία, ήταν, είναι και πρέπει να

παραμείνει αδιαπραγμάτευτη. Οι πρώην συνάδελφοί μας κ.κ. Υφυπουργοί, προς τους οποίους

κοινοποιείται το παρόν έγγραφό μας, καλούνται να αποτρέψουν με όλες τους τις

δυνάμεις την επέλαση. Η ιστορία καταγράφει. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να πατήσει την αξιοπρέπειά μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

σχολίασε κι εσύ