Μαυραγάνης στον Realfm 97,8: Αναγκαίο να συνενωθούν δυνάμεις από τον μεσαίο χώρο σε μια νέα ιδεολογική πλατφόρμα

«Είναι γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ στις τελευταίες εκλογές κατέγραψαν ένα ποσοστό 3,6% – 3,7% εν αντιθέσει με τα δύο μεγάλα κόμματα που πήραν την υποστήριξη του 70% του εκλογικού σώματος και είχαν μια θέση και τα δύο για σύνθετη ονομασία. Οι ΑΝΕΛ με τη μικρή κοινοβουλευτική δύναμη έχουν πάρει το βάρος της υποστήριξης μιας άλλης θέση που ίσως να απηχεί αρκετά περισσότερο σε αυτό το 3,6% της ελληνικής κοινωνίας και αυτό οπωσδήποτε δημιουργεί αντίρροπες δυνάμεις, oμόρρoπες οπουδήποτε σε οποιοδήποτε σχηματισμό ακόμα και στους ΑΝΕΛ. Οι αποδείξεις των συμπεριφορών οδηγούν σε φαινόμενα όπως αυτά που περιέγραψε ο Πάνος Καμμένος. Θέλω να πω ότι περιέγραψε κάτι το οποίο θα έχει συνέχειες στον κοινωνικό χώρο τους επόμενους μήνες» τόνισε ο Νίκος Μαυραγάνης μιλώντας στο κεντρικό μαγκαζίνο του Realfm 97,8 με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ελισάβετ Σαλαμάρα.

«Το Σκοπιανό έχει διχάσει τον ελληνικό λαό και δεν είναι μόνο αυτή η υπόθεση που δείχνει την ανάγκη για να συνενωθούν δυνάμεις από τον μεσαίο χώρο σε μια νέα ιδεολογική πλατφόρμα. Η ζύμωση γι αυτή την πλατφόρμα θα ξεκινήσει άμεσα. Αναφερόμαστε στις δυνάμεις που κινούνται από την κεντροαριστερά μέχρι και την κεντροδεξιά. Δεν θέλω να μιλήσω με παλιούς κομματικούς όρους διότι θεωρώ ότι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν κάνει μεγάλο κακό στις ηθικές αξίες της χώρας» πρόσθεσε ο υφυπουργός Υποδομών. «Οι ΑΝΕΛ ανήκουν στο μεσαίο χώρο» είπε ακόμη.

«Η δημοκρατία έχει τους δικούς της όρους για να επιλύει ή να μην επιλύει προβλήματα και το Σύνταγμα έχει καθορίσει το πλαίσιο. Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε κοινοβουλευτικές διαδικασίες και μπορούμε να δώσουμε τη μάχη με τη δική μας κοινοβουλευτική δύναμη και γι αυτό κάνω κάλεσμα στον λεγόμενο μεσαίο χώρο γιατί τον χρειάζεται η ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε ο κ. Μαυραγάνης σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, το πρωί της Δευτέρας.

«Όλα τα κόμματα έχουν κάνει τα δικά τους λάθη και σε αυτόν τον τομέα θα πρέπει να απεγκλωβίσουν δυνάμεις όταν δουν ότι γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να επανέλθουν οι ηθικές αξίες στην κοινωνία» ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «καλώ κοινωνικούς φορείς και άτομα σε συνομιλία. Για εμένα τα παλιά σχήματα έδωσαν κακό στην ελληνική κοινωνία».

Σχολιάζοντας το εάν αυτό που είπε μπορεί κάποιος να το εκλάβει ως κάλεσμα σε αποστασία ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε πως «ας το εκλάβουν όπως νομίζουν». Ερωτηθείς εάν αυτό το κάλεσμα περιλαμβάνει τον Τέρενς Κουίκ είπε ότι «αποφεύγω προσωπικά να μιλάω για κάποιον».

«Ο Ζάεφ έκανε ένα βήμα προς την κύρωση της Συμφωνίας, ωστόσο υπάρχουν άλλα τρία. Το τρίτο έχει μια προϋπόθεση που την έθεσαν οι οκτώ που ψήφισαν την Συμφωνία. Θέλω να περιμένω πως θα ψηφίσουν αυτοί οι άνθρωποι και μετά να δούμε όταν θα έρθει στην ελληνική Πολιτεία ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της Ελληνικής Βουλής. Βεβαίως θα πρέπει να εκφραστούν και οι τάχα Μακεδονομάχοι της Νέας Δημοκρατίας που έκαναν επερώτηση στον Πάνο Καμμένο το 2017 και του έλεγαν γιατί δεν συμφωνείς με τη σύνθετη ονομασία» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ