Λεβέντης στον Realfm 107,1: Κανείς άλλος πολιτικός στην Ελλάδα δεν έχει ξεφτιλιστεί σαν τον Τσίπρα

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου στο ζήτημα μίλησε στον Realfm 107,1 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου και του Μπάμπα Τζιομπάνογλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στις τοποθετήσεις του Καμμένου ότι θα ρίξει την κυβέρνηση πριν από την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο, είπε: «Αυτά είναι θεατρινισμοί. Αν ήθελε να μπλοκάρει και να εμποδίσει τη συμφωνία ο Καμμένος έπρεπε πριν πάει στις Πρέσπες ο Τσίπρας, να του τρίξει τα δόντια και να του πει μην πας γιατί θα ρίξω την κυβέρνηση. Τον άφησε και πήγε και τώρα η υπογραφή δημιουργεί τετελεσμένα…».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «ο Καμμένος δεν την πάτησε, από την ώρα που αποφάσισε να κάνει κυβέρνηση με τον Τσίπρα , ήξερε ότι αυτοί πάνε να τα δώσουν όλα…» και επεσήμανε: «Από την ώρα που ο Καμμένος πήγε με τον Τσίπρα ήξερε πως θα προδοθεί η Μακεδονία, δεν μπορεί να μην το ήξερε τελεία και παύλα…»

Όσο για το αν οι Σκοπιανοί θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, ανέφερε: «Όταν θα ψηφίσουν αυτοί με ένα ποσοστό 65% στο δημοψήφισμα , γιατί τα παίρνουν όλα. Θα ήταν ηλίθιοι αν ψήφιζαν όχι! Εμφανίζουν οριακά τα ποσοστά για να φοβηθούν και να πάνε να ψηφίσουν… Πιστεύω πως το αποτέλεσμα μπορεί να αγγίξει και το 70 %…».

Απαντώντας για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε: «Το άδικο του Μητσοτάκη είναι ότι δεν κάνει διακήρυξη από τώρα ότι δεν θα επικυρώσω τη συμφωνία αλλά θα την ακυρώσω. Να ξέρουν οι Αμερικάνοι ότι ο ελληνικός λαός διαφωνεί».

Για ανταλλάγματα που έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε: «Έχει πάρει ο Τσίπρας λίγες εβδομάδες ακόμη στην καρέκλα, μια παράταση 1-2 μήνες…».

Επίσης, όσον αφορά στις εκτιμήσεις του για το πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί μετά τις επερχόμενες εκλογές, ανέφερε: «Θα εξαφανιστούν δύο κόμματα και ο Καμμένος και το Ποτάμι. Θα μείνουν 6 τα κόμματα στην Βουλή. Όσον αφορά στη μάχη για την εξουσία, ο Μητσοτάκης με τη Γεννηματά θα κάνουν κυβέρνηση. Εγώ δεν θα πήγαινα… μόνο αν η Ελλάδα έμενε ακυβέρνητη και χωρίς ανταλλάγματα θα έδινα 10 σημεία των θέσεων της Ένωσης Κεντρώων και αν τα δέχονταν θα στήριζα στη Βουλή…».

Σε ερώτημα αν θα συγκυβερνούσε με Μητσοτάκη ή Τσίπρα, απάντησε: «Με τον Μητσοτάκη έχουμε παλιές διαφορές, ο Λεβέντης με την οικογένεια Μητσοτάκη. Τον Τσίπρα τον θεωρώ ότι πρόδωσε την Αριστερά, ξεκίνησε ως αριστερός και έγινε σούπερ δεξιός , υπηρέτης των Αμερικάνων. Έχει ξεφτιλιστεί, κανείς άλλος πολιτικός στην Ελλάδα δεν έχει ξεφτιλιστεί σαν τον Τσίπρα.

Όσο για το αν οι παροχές μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα, σχολίασε: «Ο λαός δεν είναι τόσο βλάκας να αλλάξει το ρεύμα με τις παροχές και ο ρους του ποταμού να πάει πίσω, αλλά ούτε έχει λεφτά για παροχές, εδώ από τη Θεσσαλονίκη έλεγε τρέλες ότι θα δώσει παροχές από το 2020 και το 2021, παροχές του επόμενου πρωθυπουργού”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ