“Αναταράξεις” στον ΣΥΡΙΖΑ για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια – Επιστολή βουλευτών σε Αχτσιόγλου – Φωτίου

Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου

Σε ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις για τη διάταξη που ανοίγει τον δρόμο για αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια θα προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, καθώς βουλευτές που αντιδρούν ζήτησαν ή να αποσυρθεί η διάταξη ή να δοθεί χρόνος ωρίμανσης.

Συγκεκριμένα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά κατέθεσε και επιστολή στην ΕΠΕΚΕ (Επιτροπή Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου), υπογεγραμμένη και από τους Γιώργο Ντζιμάνη και Γιάννη Καραγιάννη, όπου ζητά ξεκάθαρα την τροποποίηση της διάταξης, δίνοντας τη δυνατότητα αναδοχής μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια που «θα κριθούν κατάλληλα προς τούτο».

«Ήδη οι αντιδράσεις είναι μεγάλες από τη πλειοψηφία των συμπολιτών μας καθώς η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να αποδεχτεί την τεκνοθεσία από ομόφυλα άτομα. Ούτως ή άλλως, ακόμα δεν έχει θεσμοθετηθεί η δυνατότητα σύναψης γάμου ομοφύλων, που λογικά και για λόγους ασφάλειας δικαίου θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να προηγηθεί της τεκνοθεσίας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Από τη πλευρά της πάντως η αρμόδια υπουργός Θεανώ Φωτίου είπε πως δε μπορεί να γίνει διαχωρισμός μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών, καθώς τότε κινδυνεύει να καταπέσει στο σύνολό της η διάταξη.

Δείτε την επιστολή των βουλευτών:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης με ανάρτησή του στο facebook κάλεσε όσους διαφωνούν να παραιτηθούν από την κοινοβουλευτική ομάδα και να πάνε στον πολιτικό χώρο όπου ανήκουν!

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «στη μάχη απέναντι στο σκοταδισμό και τη συντήρηση, κρινόμαστε καθημερινά και οφείλουμε όλοι/ες να μην κάνουμε βήμα πίσω».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Το Σχέδιο Νόμου που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τα ζητήματα της αναδοχής και της υιοθεσίας αποτελεί μία θετική τομή για τα ελληνικά δεδομένα.

Οι βουλευτές της Αριστεράς δεσμεύονται από τις Συνεδριακές μας αποφάσεις, αλλά και από τους μακροχρόνιους αγώνες που έχει δώσει συνολικά ο χώρος μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες. Σε αυτό το πλαίσιο, δε νοείται να λειτουργούν με γνώμονα τις εκλογικές τους πελατείες.

Στη μάχη απέναντι στο σκοταδισμό και τη συντήρηση, κρινόμαστε καθημερινά και οφείλουμε όλοι/ες να μην κάνουμε βήμα πίσω».

Πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Το ν/σ θα προχωρήσει με ψήφους από άλλα κόμματα

«Το νομοσχέδιο θα προχωρήσει γιατί αποτελεί ταυτοτική θέση του κόμματος. Ισχύει σε πολλές χώρες του κόσμου και δεν γίνεται να διαχωρίζουμε τα ζευγάρια σε κατηγορίες, είναι λάθος να επικεντρώνεται εκεί το ενδιαφέρον και όχι στο θέμα της αναδοχής και της αποσυμφόρησης των ιδρυμάτων, που αποτελεί πράγματι κοινωνική πληγή», υπογράμμισαν στο ΑΠΕ -ΜΠΕ πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως στο ζήτημα της αναδοχής «θα αναζητήσουμε ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις σε όσους ασπάζονται τις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, όπως είναι τα κόμματα της Σοσιαλδημοκρατίας και του Κέντρου αλλά και στο χώρο της ευρωπαϊκής Δεξιάς».

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ