Παππάς στον Realfm 97,8 για Σκοπιανό: Δεν νομίζω ότι πάμε για ναυάγιο- Η θέση της κυβέρνησης είναι καθαρή

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην οικονομία ανέφερε ότι “Για την επόμενη ημέρα αρχίζουν και αποκρυσταλλώνονται δύο διαφορετικές στρατηγικές, η μία η στρατηγική της κυβέρνησης και του αναπτυξιακού σχεδίου, το οποίο διαβουλευόμαστε με τους θεσμούς και σύντομα νομίζω θα ολοκληρωθεί και από την άλλη η στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία επιθυμεί με πρόσχημα την επαναδιαπραγμάτευση των δημοσιονομικών στόχων να φέρει ένα νέο μνημόνιο, το λένε μεταξύ τους ένα ισχυρό πακέτο μεταρρυθμίσεων, ουδείς αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό”.

“Τη φορολογία θέλουμε και εμείς να την ελαφρύνουμε και καταλαβαίνουμε ότι κάποια στρώματα έχουν επιβαρυνθεί δυσανάλογα, κυρίως στρώματα στη χαμηλή και μεσαία επιχειρηματικότητα” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα εθνικά θέματα τόνισε ότι “Στη γείτονα χώρα τα ελληνοτουρκικά δεν είναι η πρώτη είδηση. Κυρίως τα ΜΜΕ ασχολούνται με τη Συρία και τα οικονομικά προβλήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν υπάρχει μια διαρκής κινητικότητα πέρα από την αναμενόμενη ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει. Αλλά, νομίζω ότι υπάρχουν προϋποθέσεις να υπάρξει ηρεμία, αλλά πρέπει η Τουρκία να αντιληφθεί ότι πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να συμπεριφέρεται ως καλός γείτονας”.

Όσον αφορά το Σκοπιανό ο κ. Παππας είπε ότι “δεν νομίζω ότι πάμε για ναυάγιο, έχει αναπτυχθεί μια δυναμική, είναι προφανές ότι όλες οι πλευρές, όσο προχωράει η διαδικασία, να θελήσουν να κάνουν κάποιους ελιγμούς, πολλές φορές λίγο πριν την ολοκλήρωση γίνονται κάποια πισωγυρίσματα. Η ελληνική θέση είναι απολύτως καθαρή, επαναλαμβανόμενη, συνεπής, και νομίζω αυτό έχει γίνει κατανοητό και στην απέναντι πλευρά. Χρειάζεται η συνταγματική αλλαγή να δρομολογηθεί και η ονομασία, η οποία θα επιλεγεί, να είναι για όλες τις χρήσεις. Αν δεν είναι για όλες τις χρήσεις, δεν θα υπάρχει λύση λειτουργική και για τους δύο”.

Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι βρισκόμαστε στις τελευταίες μέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας σημειώνοντας ότι υπήρξαν καθυστερήσεις από το ΕΣΡ το οποίο ωστόσο χρειάζεται ενίσχυση μέσω προσωπικού. Ο Ν. Παππάς είπε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει, στο τηλεοπτικό φεστιβάλ των Καννών οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί επενδύουν σε ποικίλο και καλό πρόγραμμα και αυτό αποδεικνύει την αίσθηση αισιοδοξίας στον κλάδο, καλώντας τους παράλληλα να αξιοποιήσουν τα κίνητρα που παρέχει το πλαίσιο ενίσχυσης των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Πρόσθεσε ότι μετά τις τηλεοπτικές άδειες θα ακολουθήσουν οι θεματικές, ενώ για τις ραδιοφωνικές άδειες επανέλαβε ότι η μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο θα γίνει σταδιακά χωρίς καμία ανησυχία σε κανέναν καθώς το φάσμα θα χωρά περισσότερους σταθμούς.

Τέλος, ο Ν. Παππάς ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη αναμένονται ανακοινώσεις για το ζήτημα στήριξης του έντυπου Τύπου, καθώς θα υπάρξει κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα, λέγοντας ότι με τις νέες ρυθμίσεις θα προχωρήσουμε με αισιοδοξία και σε αυτόν τον κλάδο.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ