Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Είστε το «πολιτικό γενόσημο» του παλιού συστήματος – Μην τολμήσετε να κλείσετε την υπόθεση αν δεν έρθουν όλα στο φως – ΒΙΝΤΕΟ

«Σε μια Δημοκρατία δεν μπορείτε «να τελειώσετε» τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και να το προσπαθείτε. Εσείς θα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα. Με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις Δημοκρατίες. Με εκλογές. Με μία κάλπη και όχι με δέκα, όπως κάνετε σήμερα. Δεν είστε επικίνδυνοι μόνο για την οικονομία αλλά και για την ίδια τη Δημοκρατία» δήλωσε στη βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την υπόθεση της Novartis.

«Παρεμβαίνετε στο έργο της Δικαιοσύνης, ανέφερε , μετατρέπετε την δημόσια τηλεόραση σε εργαλείο απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας, Καλλιεργείτε τη συνωμοσιολογία και τη χυδαιότητα στον πολιτικό διάλογο», είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή από τη διερεύνηση της υπόθεσης; Πώς γίνεται ένας νυν υπουργός να υπογράψει ο ίδιος, για τον εαυτό του, ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας περί την υπηρεσία, και ταυτόχρονα να κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί πριν 10 χρόνια;» ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

«Όταν εμείς μειώσαμε τη φαρμακευτική δαπάνη, οι πρώτοι που αντιδρούσατε ήσασταν εσείς. Αυτός που συμμαχούσε με τις φαρμακοβιομηχανίες ήσασταν εσείς κ. Τσίπρα. Σας προκαλώ ευθέως: Φέρτε μου μία ανακοίνωσή σας που να ζητάτε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Δεν υπάρχει ούτε μία. Όσο και να προσπαθείτε να το κρύψετε και να μεταλλαχθείτε, είστε το «πολιτικό γενόσημο» του παλιού συστήματος, κύριε Τσίπρα», επισήμανε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Φτιαγμένος από τις ίδιες ουσίες του ψεύδους, του λαϊκισμού, των πελατειακών πρακτικών και της δημαγωγίας», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Την ώρα που στήνεται σκηνικό γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, εσείς στήνετε γκρίζες ζώνες μέσα στη Βουλή. Εκδώσατε ήδη το γκρίζο σας πόρισμα για τους αντιπάλους σας χωρίς να υπάρχει ψήγμα απόδειξης. Ένοχοι μέχρις απόδειξης της αθωότητας τους, όπως μας είπε και ο κ. Κοτζιάς», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μας πρωτομιλήσατε για την υπόθεση Novartis εδώ και έναν χρόνο. Από τότε τι κάνατε γι’ αυτό; Ποιους ελέγχους έχετε ξεκινήσει; Ποια μέτρα πήρατε κατά της εταιρείας; Τι κάνατε με το κύκλωμα των γιατρών και τις υπερσυνταγογραφήσεις; Ποιος παραπέμφθηκε; Ποιος ξηλώθηκε;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Μην τολμήσετε να κλείσετε την υπόθεση αν δεν έρθουν όλα στο φως».

«Οι προστατευόμενοι μάρτυρες ας έρθουν να καταθέσουν ακόμη και με κουκούλα, αλλά να έρθουν να καταθέσουν», σημείωσε.

«Η δική μας θέση είναι καθαρή. Φως στο σκοτάδι. Να μάθουμε την αλήθεια, να ξηλώσουμε το κύκλωμα, να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, όποιοι και αν είναι. Στήστε μια κάλπη με ένα ερώτημα. Ναι ή όχι στη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής. Σε αυτό το ερώτημα ψηφίζουμε ναι», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει προφητικά ότι «η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο». Ο τροχός της ιστορίας το έφερε έτσι, ώστε η δημοκρατία μας να κινδυνεύει από αυτούς που, επικαλούμενοι το καλό του λαού, υπονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Το κράτος δικαίου θα νικήσει το παρακράτος», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού. Σύντομα οι Έλληνες θα πάρουν τις τύχες στα χέρια τους», είπε ο κ .Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ