Κόντρα Καμμένου – Λοβέρδου στη Βουλή

«Μην συνδέετε το όνομά μου με πράξεις που δεν είναι σύμφωνες με τα κοινοβουλευτικά ήθη» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, για την αναφορά του ταξίαρχου Παπαδάκη, την οποία είχε δώσει στη δημοσιότητα.

«Κύριε υπουργέ, γι΄ αυτή την υπόθεση υπάρχουν ερωτήματα που θα απαντηθούν και σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες. Οι διαδικασίες του Κοινοβουλίου θα είναι διαρκώς ανοιχτές. Ο καθένας όταν ερωτάται μπορεί να απαντά ή να απαντά δήθεν, αλλά να υπεκφεύγει. Από όσα είπε ένας ταξίαρχος που απαξιώσατε, εσείς επιλέξατε να απαντήσετε, όχι για το τι λέει, αλλά αν το έγγραφο αυτό κατατέθηκε ή που.

Σας ενημερώνω ότι όσα έχει πει έχουν κατατεθεί στο στρατοδικείο Αθηνών, που ξέρετε ότι έχει ανοίξει διαδικασία και σας καλώ όση ώρα διαρκεί η συνεδρίαση, να ζητήσει η Βουλή, τι έγγραφα έχει καταθέσει και οι εκπρόσωποι των κομμάτων, στην αίθουσα 162, να το δουν. Θα φανεί κύριε υπουργέ αν έχετε δίκιο ή αν ήρθατε εδώ να μας ξεγελάσετε. Σε ό,τι με αφορά, στη Βουλή και με έγγραφα σας ζητώ να πείτε την αλήθεια. Και δεν τη λέτε. Και μένετε σε τυπικότητες. Κάθε τυπικότητα όμως αίρεται. Και αποδεικνύεται αν είστε εσείς που λέτε την αλήθεια ή όλοι όσοι σας κάνουμε πολιτική κριτική και σας κατηγορούμε για το τι κάνατε εσείς σε έναν έντιμο άνθρωπο τον οποίο προσβάλλατε κατάφωρα. Έχουμε έγγραφο που είναι στον ανακριτή του στρατοδικείου. Να έρθει στη Βουλή σήμερα» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ο κ. ταξίαρχος δεν είναι διωκόμενος. Υπηρετεί ως διευθυντής αυτή τη στιγμή, των υπηρεσιών της ΑΣΔΥΣ, μια ευαίσθητη υπηρεσία» απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Έχετε την αντίληψη ότι ο υπουργός έχει υπό τις διαταγές του το στρατοδικείο; Εγώ κάλεσα τον εισαγγελέα του στρατοδικείου, όπως επίσης την Εσωτερικών Υποθέσεων, να εξετάσουν την υπόθεση. Αλίμονο αν ο υπουργός παίρνει τηλέφωνο στο στρατοδικείο να ρωτήσει τι κατέθεσε ο ένας μάρτυρας και τι ο άλλος.

Αυτά τα κάνατε εσείς όταν ήσασταν υπουργοί Δικαιοσύνης, που παίρνατε τηλέφωνο και τους πιέζατε, αλλιώς τους διώχνατε. Η στρατιωτική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, είναι ελεύθερη και κανείς υπουργός δεν πάρει ποτέ κανέναν να ρωτήσει την πορεία μιας έρευνας» είπε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε, πως όταν καταλήξει η δικαιοσύνη σε πόρισμα, σε αυτό θα έχουν πρόσβαση τα κόμματα.

«Δεν περίμενα από εσάς να πάρετε τόσο εργολαβικά αυτή την υπόθεση. Όποτε ζητήσατε να δείτε έγγραφο του υπουργείου, σας έδωσα την πρόσβαση. Και το αναγνωρίζατε. Τώρα φαίνεται κάτι άλλαξε. Τι άλλαξε;» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Η Βουλή θα ζητήσει, όχι εσείς. Και η Βουλή δικαιούται να ζητάει από τη Δικαιοσύνη, από τον Άρειο Πάγο, από το στρατοδικείο, από παντού, έγγραφα που θεωρεί απαραίτητα. Ή φοβάστε ή υπεκφεύγετε. Αν κάτι άλλαξε, είναι ότι εσείς καταχραστήκατε την εμπιστοσύνη της επιτροπής της Βουλής για να κάνετε αυτά που κάνατε. Εσείς αλλάξατε, όχι εμείς» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Υπάρχουν διαδικασίες στη δικαιοσύνη. Πως τα λέτε αυτά κύριε Λοβέρδο; Είστε και συνταγματολόγος» σχολίασε η προεδρεύουσα, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Η διαδικασία στο Στρατοδικείο καλύπτεται από την προστασία της ανάκρισης. Μόνο ο φίλος του κ. Γεωργιάδη, ο Παττακός, μπορούσε να ζητήσει από τον στρατοδίκη να δει υπόθεση. Τώρα πια δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ