Αντιδράσεις για τον αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ και τη σχέση του με τη ΝΔ και την Ασημακοπούλου – Τι απαντά η βουλευτής

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί έπειτα από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Νίκος Παπαουλάκης συμμετείχε σε συνάντηση της Νέας Δημοκρατίας με τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων ιδιωτικών ραδιοσταθμών Αττικής και περιφέρειας την περασμένη Δευτέρα, λειτουργώντας ως σύμβουλος της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η συνάντηση έγινε ώστε να σχηματίσει εικόνα η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για τις θέσεις των ιδιωτικών ραδιοσταθμών με αφορμή την υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για τη ρύθμιση των ερτζιανών και το πέρασμα του ραδιοφώνου στην ψηφιακή εποχή με διαδικασία αδειοδότησης από το ΕΣΡ ως το τέλος του 2018. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα στη συνάντηση το στέλεχος της ΝΔ, φέρεται να ζήτησε από τους εκπροσώπους των ραδιοσταθμών να διατυπώσουν τις προτάσεις τους ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση να τις αξιοποιήσει ως θέσεις της στην πρόταση νόμου που θα φέρει η κυβέρνηση.

Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρει το Έθνος επικαλούμενο ραδιοτηλεοπτικές πηγές, εμφανίστηκε ο κ. Παπαουλάκης και πήρε θέση δίπλα στη βουλευτή της ΝΔ, σαν να επρόκειτο για σύμβουλό της. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι κύκλοι της ΕΕΤΤ έκαναν λόγο για «τουλάχιστον αντιδεοντολογική ενέργεια από τον αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπαουλάκης δεν έχει κρατήσει τα προσχήματα. Υπήρξαν μάλιστα και αναφορές περί κίνησης που προαναγγέλλει τα επόμενα βήματά του καθώς η θητεία του στην ανεξάρτητη Αρχή λήγει στο τέλος του χρόνου.Η απάντηση της Ασημακοπούλου

“Για μένα δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου. Ο κ. Παπαουλάκης, μπορεί να είναι σύμβουλος της ΝΔ για θέματα ψηφιακής πολιτικής”, υποστήριξε η κ. Ασημακοπούλου μιλώντας χθες στο Ραδιόφωνο 24/7, ωστόσο σήμερα έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών της. “Δεν έχει κάποια επίσημη σχέση συμβούλου με τη Νέα Δημοκρατία ο συγκεκριμένος κύριος” τόνισε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΪ.

“Το πρόβλημα της διαστρέβλωσης των δηλώσεων μου προέκυψε γιατί πάρθηκαν αποσπασματικά, εικάζω γιατί οι δηλώσεις μου για τον άνθρωπο αυτό ο οποίος παρέστη σε μια θεσμική συνάντηση η οποία είχε θέμα τη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο. Επειδή ο άνθρωπος αυτός είναι επιστήμων και έχει εμπειρία και γνώσεις του ζήτησα να με συμβουλέψει, ως σύμβουλος μου στη συγκεκριμένη σύσκεψη και μεγαλοποιήθηκε το θέμα” πρόσθεσε.

«Έχω μείνει στήλη άλατος με τις δηλώσεις της κ. Ασημακοπούλου» δήλωσε από την πλευρά του στο ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Γνωστοποίησε ότι μίλησε με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, ο οποίος θα ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Παπαουλάκη.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι “όταν εμείς μιλούσαμε για τον τρόπο λειτουργίας των ανεξάρτητων Αρχών δεχόμασταν επιθέσεις, αλλά σήμερα, η κ. Ασημακοπούλου μας δικαιώνει πλήρως”.Όπως σημείωναν πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, είναι προφανές το ασυμβίβαστο ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νίκος Παπαουλάκης, να είναι σύμβουλος της Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, όπως και η ίδια η Αννα Ασημακοπούλου ομολόγησε.”Συγκεκριμένα, το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν. 4070/2012, όπως ισχύει, ορίζει ότι ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ υπηρετούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και, για το λόγο αυτό, τελούν σε καθεστώς αναστολής άσκησης οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου λειτουργήματος ή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας. Η ομολογία ότι ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ λειτουργεί ως σύμβουλος βουλευτή συνιστά παράβαση της προαναφερθείσας νόμιμης υποχρέωσης και επιφέρει πειθαρχική ευθύνη σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4070/2012.Προφανώς και το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θεωρεί αυτονόητη την πρόθεση της ΕΕΤΤ να κινήσει πειθαρχική διαδικασία για την υπόθεση του κ. Παπαουλάκη” αναφέρουν πηγές του υπουργείου.Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι ο “αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Νίκος Παπαουλάκης, είναι ο άνθρωπος που:

  • «τράβηξε την πρίζα» της ΕΡΤ, υλοποιώντας το «μαύρο» της Κυβέρνησης ΝΔ.
  • πρωταγωνίστησε στη διενέργεια του διαγωνισμού για την παράδοση του φάσματος στη Digea, ως μοναδική υποψήφια, με ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα και αμφιλεγόμενες διαδικασίες”.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

“Είναι αδιανόητο ακόμα και για τη ΝΔ, να έχει ως σύμβουλό της τον αντιπρόεδρο μιας Ανεξάρτητης Αρχής” επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Η ομολογία της κ. Ασημακοπούλου, ότι ο γνωστός για το μαύρο στην ΕΡΤ και τον σκανδαλώδη διαγωνισμό της DIGEA Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, Νίκος Παπαουλάκης, είναι σύμβουλός της, δημιουργεί μείζον θέμα. Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό του πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης τις Ανεξάρτητες Αρχές” προσθέτει.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού“Εφόσον δεν διαψεύδεται, ότι Αντιπρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής, εν προκειμένω της ΕΕΤΤ συμμετείχε ως σύμβουλος υπό κομματική ιδιότητα σε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων, προκύπτει ένα αντιδεοντολογικό ζήτημα. Η κα Ασημακοπούλου θεωρεί ότι δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου αλλά να σημειώσουμε τα εξής αυτονόητα. Σε μια ανεξάρτητη αρχή μπορούν να συμμετέχουν άτομα που είχαν στο παρελθόν κάποια κομματική ιδιότητα. Από τη στιγμή όμως που επιλέγονται να θητεύσουν σε μια ανεξάρτητη αρχή πρέπει να αφήνουν την κομματική τους ταυτότητα έξω από την πόρτα. Ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν άλλα καθήκοντα ακόμα και χωρίς αμοιβή.

Το Ποτάμι, όπως αποδεικνύει εμπράκτως και όχι μόνο στα λόγια, παραμένει σταθερό στις αρχές του και είναι υπέρ της πραγματικής ανεξαρτησίας των Ανεξάρτητων Αρχών. Ο κ. Σπίρτζης και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν δείξει ότι όχι μόνο δεν τη σέβονται, αλλά αντιθέτως την παραβιάζουν συστηματικά. Σεβασμός με πράξεις, λοιπόν, και όχι με ευκαιριακές δηλώσεις” ανέφερε το Ποτάμι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ