Σκουρλέτης στον Realfm 97,8: Πρέπει να γίνουν τάχιστα βελτιώσεις στο θέμα της φορολογίας

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, έκανε λόγο για σημάδια κόπωσης από συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες και σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν τάχιστα βελτιώσεις στο θέμα της φορολογίας.

Σχετικά με τις εταιρείες που φεύγουν από την Ελλάδα ή που κλείνουν εργοστάσια τους ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο το βλέπουμε στον ευρωπαϊκό χώρο και στην ελληνική πραγματικότητα αρκετά χρόνια τώρα… Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες… Υπάρχουν κάποιες κινήσεις, οι οποίες είναι λογικές, στο πλαίσιο πια μιας απελευθερωμένης οικονομίας, που δεν υπάρχουν οικονομικά σύνορα” και πρόσθεσε:

“Όσον αφορά το θέμα της φορολογίας, νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο, αν δεν το έχουμε ξεπεράσει. Αυτό φαίνεται και από τα σημάδια της κόπωσης που παρουσιάζεται από συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες, κυρίως αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικροεπιχειρηματίες. Εκεί, πρέπει να γίνουν τάχιστα βελτιώσεις, διότι θα έχουμε αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα”.

“Συνολικά η κυβέρνηση πρέπει να διακατέχεται από έναν σκεπτικισμό για το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα. Πρώτα απ’ όλα, γιατί δεν πιστεύει στον πυρήνα, τον ιδεολογικοπολιτικό αυτού του προγράμματος. Και αυτό έχει ακουστεί, όχι μόνο από εμένα αλλά και από τα χείλη του πρωθυπουργού. Εμείς δεν έχουμε διεκδικήσει την πατρότητα αυτού του προγράμματος” ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών και σημείωσε:

“Θα έλεγα ότι είναι ένα πρόγραμμα βαριάς λιτότητας, πέρα από το αριστερό και δεξιό, διότι υπάρχουν πολιτικοί και μέσα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, όπου κάνουν αυτήν την επισήμανση. Άρα, νομίζω όλοι πρέπει να διακατεχόμαστε από αυτόν τον σκεπτικισμό. Και αυτός ο σκεπτικισμός, νομίζω, ότι μας βοηθάει ώστε κάθε φορά να δίνουμε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, εκείνες τις αναγκαίες μάχες, ώστε να κερδίζουμε πράγματα. Εγώ μιλώ με βάση την εμπειρία μου. Έχω περάσει από τρία υπουργεία. Εάν κάτσω και απαριθμήσω κάποια πράγματα, τα οποία, θεωρώ ότι επιτυχώς τα διαχειριστήκαμε, ήταν διότι υπήρξε κάθε φορά μία προσπάθεια να πείσουμε με επιχειρήματα, με αντιστάσεις, προς όφελος των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Όταν πηγαίνεις με μία διάθεση να τα αποδεχθείς όλα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι εις βάρος μας”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ