Γεννηματά: Ο Τσίπρας μας κάλεσε κατόπιν εορτής – ΒΙΝΤΕΟ

“Ο κ. Τσίπρας μας κάλεσε κατόπιν εορτής. Την αναγκαία εθνική συνεννόηση την τορπίλισε όμως σε κάθε ευκαιρία” επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Τον ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της ήττας του. Η πραγματικότητα για την συμφωνία αυτή δεν κρύβεται. Είναι αποτυχία.Το χρέος έμεινε στο ράφι, και μας έμεινε η πολύχρονη επιτροπεία που είναι θηλιά στον λαιμό μας για δεκαετίες. Και βέβαια νέα μέτρα λιτότητας 5 δισ. για συντάξεις, αφορολόγητο, εισφορές” πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

“Έκλεισε πράγματι ένας κύκλος. Αυτός των ψεύτικων υποσχέσεων με μεγάλη ζημιά για τον τόπο. Οι πολίτες απαιτούν πρώτα από όλα ειλικρίνεια. Το νέο αφήγημα του για «ανάπτυξη» δεν πείθει κανέναν. Ανάπτυξη με λόγια του αέρα, ιδεοληψίες, εμπόδια και φόρους δεν γίνεται” συνέχισε η κ. Γεννηματά.

“Επαναλαμβάνω ότι ο τόπος χρειάζεται άλλη Κυβέρνηση, και άλλη πολιτική. Με Εθνική Γραμμή και Εθνική Συνεννόηση, που με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών θα γίνει πράξη. Η Ελλάδα μπορεί. Η πρότασή μας για το Σχέδιο Ελλάδα δείχνει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη και καλύτερες μέρες για τον λαό μας. Για πραγματική ελπίδα” τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενη στις εξελίξεις στο Κυπριακό , η Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

“Είναι θετική η σύγκληση της νέας Διάσκεψης για το Κυπριακό στην Ελβετία. Ελπίζουμε να αποτελέσει την ευκαιρία για την επίτευξη τελικής συμφωνίας για δίκαιη και βιώσιμη λύση, με βάση τις αρχές του ΟΗΕ και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς απαρχαιωμένες και απαράδεκτες ρυθμίσεις εγγυήσεων και ασφάλειας. Η Κύπρος μπορεί να αξιοποιήσει το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα νέο σύστημα ασφάλειας χωρίς την παράνομη παρουσία ξένων στρατευμάτων ή επεμβατικά δικαιώματα στο νησί.Η Ελλάδα οφείλει να σταθεί στο πλάι του Κυπριακού λαού και της πολιτικής ηγεσίας του. Εμείς παραμένουμε στη θέση «η Κύπρος αποφασίζει , η Ελλάδα στηρίζει”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ