Επίθεση Βενιζέλου σε Τσίπρα

«Το αδιέξοδο είναι δεδομένο, είτε η Ν.Δ. έρθει πρώτο κόμμα, είτε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και η μόνη λύση είναι η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, αλλά για να γίνει χρειάζεται να σπάσει η τεχνητή πόλωση Ν.Δ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α, να βγει ισχυρό το ΠΑΣΟΚ και να αναδειχθεί στον πόλο της ευθύνης», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια του διαλόγου που είχε με νέους της Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το ΠΑΣΟΚ, είπε, «δεν θέλει κυβερνητικές καρέκλες -ας τις πάρουν άλλοι να δουν τη γλύκα- αλλά υπάρχουμε χάριν της πατρίδας». Καταλόγισε προκλητική συμπεριφορά, αλαζονεία και μικρομεγαλισμό στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, επειδή προβάλλει το δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥ.ΡΙΖ.Α» και τόνισε πως αν και αυτοπροσδιορίζεται ως ριζοσπαστική δύναμη προκαλεί συντηρητική συσπείρωση και διακατέχεται από κρατισμό και συντεχνιασμό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα για την πρωτοβουλία του να καλέσει σε συνάντηση τους πρέσβεις της G 20. Στη G 20 η Ελλάδα εκφράζεται μέσω της Ε.Ε. και πρέπει να γίνονται υπεύθυνες κινήσεις για να μας παίρνουν οι ξένοι στα σοβαρά, τόνισε, ενώ διατύπωσε αμφιβολίες κατά πόσον ο κ. Τσίπρας γνώριζε τις θέσεις των χωρών που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση.

«Με ποια κόμματα θα κυβερνήσει τη χώρα», αναρωτήθηκε για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «Με το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει, το ΚΚΕ δεν δέχεται, με τη ΔΗΜ.ΑΡ υπάρχουν προβλήματα. Με τον Καμμένο θα κυβερνήσει;»

Για τον κ. Κουβέλη σημείωσε ότι μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου αρνήθηκε να γίνει πρωθυπουργός και να προωθήσει την απαγκίστρωση της χώρας από το Μνημόνιο. Το ΠΑΣΟΚ θα απευθυνθεί και πάλι στη ΔΗΜ.ΑΡ, αλλά αυτή από την πλευρά της πρέπει να αποσαφηνίσει τη θέση της.       

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ