• Το πακέτο με την βόμβα στον Σόιμπλε και ο Άδωνις Γεωργιάδης

  11:05 μμ, Τετάρτη 15 Μάρ 2017 11:05 μμ, Τετάρτη 15 Μάρ 2017

  Σάλο προκάλεσε αρχικά η είδηση ότι το πακέτο με τη βόμβα που είχε ως παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε σταλεί από την Ελλάδα. Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ως αποστολέας εμφανίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης.

  Το χρονικό της υπόθεσης

  Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στην γερμανική αστυνομία μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου πακέτου στο υπουργείο Οικονομικών.

  Το πακέτο, το οποίο εντοπίστηκε στο ταχυδρομικό γραφείο του υπουργείου, περιείχε ένα «εκρηκτικό μίγμα (...) που χρησιμοποιείται συχνά στην πυροτεχνουργία», ανέφερε η βερολινέζικη αστυνομία.

  Αυτό το μίγμα «θα μπορούσε να προκαλέσει κατά το άνοιγμα του πακέτου σοβαρούς τραυματισμούς», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

  Η αστυνομία απομάκρυνε όλο το προσωπικό από την ταχυδρομική υπηρεσία του υπουργείου και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν γύρω από αυτό όταν εντοπίστηκε το πακέτο, που οι δυνάμεις επιβολής της τάξης αρχικά χαρακτήρισαν «ύποπτο».

  Μια ακτινογραφία του πακέτου δεν επέτρεψε να προσδιοριστεί το περιεχόμενό του και μεταφέρθηκε ως ασφαλή χώρο, όπου διαπιστώθηκε πως η ουσία που περιείχε ήταν πράγματι επικίνδυνη.

  Γερμανικά Μέσα: Έλληνας ο αποστολέας της βόμβας στον Σόιμπλε

  Λίγη ώρα αργότερα γερμανικά ΜΜΕ επικαλούμενα αστυνομικές πηγές διέρρευσαν την πληροφορία ότι ο αποστολέας του πακέτου με τα εκρηκτικά στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε ελληνική διεύθυνση.

  Συγκεκριμένα, το gratis-mmorpg.com ανέφερε ότι «μετά από ακριβή εξέταση, βρέθηκαν καλώδια και μίγμα εκρηκτικών το οποίο χρησιμοποιείται στην πυροτεχνουργία. Ο παραλήπτης του δέματος ήταν αποκλειστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ως αποστολέας, παρουσιάζεται διεύθυνση από την Ελλάδα, ενώ όπως φαίνεται, τα ΕΛΤΑ απέστειλαν κανονικά το παγιδευμένο με εκρηκτικά, πακέτο».

  Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

  Οι αναφορές σε πολλά γερμανικά ΜΜΕ ότι ο αποστολέας της βόμβας που εντοπίστηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να είναι από την Ελλάδα σήμανε συναγερμό και στην Ελληνική Αστυνομία.

  Ανώτατες πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν στον enikos.gr πως λόγω των δημοσιευμάτων απευθύνθηκαν στον σύνδεσμο της γερμανικής αστυνομίας για να τους αναφέρει εάν οι συγκεκριμένες πληροφορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, χωρίς να πάρουν απάντηση.

  Η αποκάλυψη του Realfm ότι δήθεν αποστολέας ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης

  Λίγο αργότερα σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε αποκλειστικά στον Realfm, ο Βασίλης Σκουρής, το πακέτο όχι μόνο είχε διεύθυνση στην Αθήνα και συγκεκριμένα Ακαδημίας 84, αλλά και το όνομα του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ως δήθεν αποστολέα.

  Η επιβεβαίωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

  Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από όπου έγιναν γνωστά τα εξής: Μετά τον εντοπισμό του παγιδευμένου φακέλου και την πληροφορία ότι προερχόταν από Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας ζήτησε μέσω του αρχηγού της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα από τον γερμανικό Αστυνομικό Σύνδεσμο στην Αθηνά, λεπτομερή ενημέρωση για το φάκελο.

  Πριν από λίγο, η αστυνομία ενημερώθηκε ότι ο φάκελος ταχυδρομήθηκε στα ΕΛΤΑ, από άγνωστο μέχρι στιγμής ταχυδρομείο στην Αττική και έφερε ελληνικά γραμματόσημα και σφραγίδες.

  Ως αποστολέας αναγράφεται:

  Spyridon - Adonis Georgiadis

  New Democracy

  Akadimias 84 -10678

  Athens Attica

  Greece

  Τα στοιχεία αυτά φαίνονται σε φωτογραφία του εξωφύλλου του φακέλου που εστάλη από τη Γερμανία στις ελληνικές αρχές.

  Αμέσως μετά την ενημέρωση, ο κ.Τόσκας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι όντως η διεύθυνση που αναγράφεται στο φάκελο είναι η διεύθυνση του γραφείου του.

  Ο κ. Τόσκας είπε στον κ. Γεωργιάδη να μην ανησυχεί για το γεγονός.

  Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την αντιτρομοκρατική έχουν ζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες από τις γερμανικές αρχές για τον παγιδευμένο φάκελο και ειδικότερα τη συνδεσμολογία και ότι αφορά τον εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν τις αρχές. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιο ταχυδρομείο έφυγε ο φάκελος, πώς πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο απ΄οπου έφυγε για Γερμανία, καθώς και για τη συλλογή στοιχειών που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες.

  Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν είχαν σταλεί παγιδευμένοι φάκελοι από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στην Καγκελαρία και ακόμη στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που όμως εξουδετερώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρώμης, ενώ εντοπίστηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στην Ελλάδα και άλλοι που προορίζονταν για πολιτικά πρόσωπα στην Ευρώπη αλλά δεν είχαν προλάβει να φύγουν από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

  Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη για το πακέτο βόμβα στον Σόιμπλε

  Άμεση ήταν η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη μετά την αποκάλυψη ότι εμφανίζεται εκείνος ως ο δήθεν αποστολέας του πακέτου με την βόμβα, που είχε για αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε...

  «Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίηση μου από τρομοκράτες είναι συνεχής», ανέφερε σε ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης έχει, ήδη, επικοινωνήσει με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ζητήσει λεπτομέρειες για το θέμα.

  Δείτε το tweet του κ. Γεωργιάδη:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα