Τι δήλωσαν Τουσκ και Ρούτε μετά το πέρας της 1ης μέρας της Συνόδου Κορυφής – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ τόνισε μετά το πέρας της 1ης μέρας Συνόδου Κορυφής πως παρόλο που χρειάζεται κάποιος χρόνος να «καταλαγιάσει η σκόνη» στο Ηνωμένο Βασίλειο, o Ντέιβιντ Κάμερον θα πάρει ένα «ξεκάθαρο» μήνυμα μαζί του, ότι ο επόμενος Πρωθυπουργός θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του το «συντομότερο δυνατό».

Επίσης, αναφερόμενος στην παρουσίαση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τις οικονομικές επιπτώσεις ενός Brexit, ο Τουσκ σημείωσε πως θα είναι «σημαντικές» για τη Βρετανία με ενδεχόμενη επίδραση και στην παγκόσμια οικονομία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε πάντως πως οι συνέπειες θα είναι μικρότερες από αυτό που είχε αρχικά προβλεφθεί.

Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τουσκ από την ΕΡΤ1:

Από την άλλη ο προεδρεύων της ΕΕ, Μαρκ Ρούτε δήλωσε «απογοητευμένος» από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ωστόσο τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις οι οποίες αναμένονται «χρονοβόρες» πρέπει να διεξαχθούν σε «φιλικό κλίμα».

Επίσης, ανέφερε πως σήμερα οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν την επόμενη ημέρα της Ευρώπης, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη μελλοντική σχέση με το Λονδίνο, αλλά και σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις από την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και σε άλλες χώρες.

«Η ευρωπαϊκή συνεργασία πρέπει να δίνει συγκεκριμένα και σημαντικά αποτελέσματα, να δίνει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες» επισήμανε ο Ολλανδός Πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Γιούνκερ: Να ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 το συντομότερο δυνατό από τη Βρετανία – ΒΙΝΤΕΟ

Κάμερον: Η χώρα μου δεν πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ