Μάρδας: Πάταξη της γραφειοκρατίας για να αναπτυχθεί ο τουρισμός

Στην ανάγκη να καλυφθεί το κενό των τελευταίων χρόνων στις επενδύσεις και ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας σε διημερίδα που διοργανώθηκε σε ξενοδοχείο στη Σκιάθο, από τον δήμο του νησιού.

Ο κ. Μάρδας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει 33 μεγάλες επενδύσεις στην ενέργεια και τον τουρισμό, αλλά πρέπει να αλλάξει το θεσμικό καθεστώς που δημιουργεί γραφειοκρατικά προβλήματα.

Στην εκδήλωση που είχε ως θέμα την «Ενίσχυση υποδομών τουριστικής ανάπτυξης Σκιάθου» ο κ. Μάρδας, αναφέρθηκε στο αρνητικό παράδειγμα μιας μεγάλης τουριστικής επένδυσης που έχει κολλήσει πάνω από πέντε χρόνια για γραφειοκρατικούς λόγους, ενώ στην Άπω Ανατολή απαιτούνται από 2-3 μήνες κατά μέσο όρο, και στην Ευρώπη από 6 έως 8 μήνες. Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών στη συνέχεια, θεωρεί σημαντικότερο να έχουμε ένα καλό ξενοδοχείο παρά έναν καλό δρόμο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μάρδας, για την αρμόδια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στο γραφείο της οποίας βρίσκεται ήδη ένα πλήρες στρατηγικό σχέδιο Ανάπτυξης για θέματα Τουρισμού, ενώ «τρέχει» τουριστική συνεργασία με τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Ρωσία και το Ισραήλ.

Στη διημερίδα, εκτός από τον οικοδεσπότη δήμαρχο Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο που αναφέρθηκε στις άμεσες ανάγκες του νησιού και υπενθύμισε ότι η Σκιάθος είναι μία από τις ναυαρχίδες του ελληνικού τουρισμού, που χρήζει άμεσης φροντίδας από την κυβέρνηση, μίλησε και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και ανέλυσε το Master Plan για το λιμάνι της Σκιάθου, που ολοκληρώνεται και θα δώσει ώθηση στον τουρισμό του νησιού. Εξάλλου, όπως είπε, πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες οικονομικές προϋποθέσεις για την Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να γίνονται τα αναγκαία έργα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΕΞ: “Τσαμικό” ζήτημα δεν υφίσταται

ΝΔ: Ποιους Υπουργούς με offshore καλύπτουν με το νόμο που ψήφισαν;

Κυρίτσης: Αν το ξαναέγραφα θα άλλαζα τη λέξη… μενουμευρωπαίοι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ