Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας αποδείχθηκε συνέχεια του παλιού

Επίθεση στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχθηκε συνέχεια του παλιού» ��ίπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα εξέφρασε τη φιλοδοξία του το Ποτάμι να γίνει αφορμή για να ανατραπεί το παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι οι στόχοι του Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στις 26-28 Φεβρουαρίου, είναι να επιβεβαιωθούν και να επαναπροσδιοριστούν οι μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος σήμερα, και ταυτόχρονα πώς θα δυναμώσει το Ποτάμι, το οποίο τοποθετεί στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Σχετικά με την πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά να συμμετάσχει το Ποτάμι στην ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε ότι όλα θα κριθούν από το κατά πόσο υπάρχει η αποφασιστικότητα «να συγκρουσθούμε με τις παθογένειες που δεκαετίες τώρα δημιουργήθηκαν.

Η κοινωνία δεν λέει «θέλω κάτι στον ενδιάμεσο χώρο», η κοινωνία λέει «θέλω μια καλύτερη ζωή», τόνισε και σημείωσε ότι το Συνέδριο θα αποφασίσει τι είναι προοδευτική παράταξη σήμερα και θα περιμένει τις απαντήσεις των άλλων.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένοντας συγκεκριμένα δείγματα γραφής.

Εξέφρασε ακόμη τους φόβους του για την πορεία της χώρας, με τα μαζεμένα δύσκολα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει. Ειδικά για τη προσφυγική κρίση πρότεινε να ενωθούν όλες οι φωνές για να μείνουν ανοιχτά τα σύνορα.

Για το ασφαλιστικό δήλωσε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει από μηδενική βάση και πως το Ποτάμι θα υπερασπιστεί τις γενεές που παράγουν, τον κόσμο της εργασίας και όχι απλώς και μόνο τους συνταξιούχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσίπρας στον Ολλανδό πρωθυπουργό: Η ΕΕ αδυνατεί να διασφαλίσει την τήρηση των συμφωνηθέντων

Το αιχμηρό tweet του Άδωνι για την κυβέρνηση

Γεροβασίλη: Η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει με στόχο τη στήριξη των αδύναμων αγροτών

σχολίασε κι εσύ