Σκουρλέτης: Δεν είναι στους σχεδιασμούς μας οι εκλογές

Δεν είναι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς η προσφυγή στις κάλπες για τέταρτη φορά μέσα σε έναν χρόνο, δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν υπάρχει πολιτική αβεβαιότητα καθώς και για το ενδεχόμενο να βρεθούμε από «ατύχημα» σε εκλογές, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταφέρει να περάσει από τη Βουλή τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε:

«Δεν είναι στους σχεδιασμούς και στις προθέσεις της κυβέρνησης να πάμε ξανά σε εκλογές. Θα είναι η τέταρτη φορά μέσα σε έναν χρόνο. Είναι κάτι αρκετά τραβηγμένο, δεν καλύπτει καμία ανάγκη» τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα τα προβλήματα είναι γνωστά και μεγάλα. Τυχαίνει όλα μαζί να είναι μπροστά μας. Το καθένα θα πρέπει να το δούμε ξεχωριστά».

Όπως ο ίδιος υπογράμμισε, «για το μεν ασφαλιστικό γίνονται ουσιαστικές βελτιώσεις που αφορούν μεγάλες κατηγορίες συμπολιτών μας, ιδιαίτερα αυτούς που είναι στον χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών».

«Για το αγροτικό», συνέχισε, «θέλω να πω ότι εγώ αντιλαμβάνομαι, χωρίς να συμφωνώ, τις κινητοποιήσεις. Από ένα σημείο και έπειτα, πρέπει να καταλάβουμε κάτι: Η κινητοποίηση, για να είναι θετική, πρέπει να αφήνει κάποια περιθώρια να υπάρξει μία ορατή λύση, μία διέξοδος. Όταν απορρίπτεις τον διάλογο, τότε κινδυνεύεις να πάρεις τα χαρακτηριστικά μίας τυφλής πολιτικής αντιπαράθεσης, κάτι που δεν ευνοεί πρώτα από όλα τους ίδιους τους αγρότες».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ