Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης αντιπρόεδροι της ΝΔ – Οι δηλώσεις και η αντίδραση της κυβέρνησης

Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ορίστηκαν με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, νέοι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας. Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης, με αρμοδιότητα τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και ο Βουλευτής Β’ Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης, με αρμοδιότητα το συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου.

 

Οι δηλώσεις των αντιπροέδρων 

Γεωργιάδης: Ο πρόεδρος της ΝΔ μου ανέθεσε μία μεγάλη ευθύνη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που θα έχει στις αρμοδιότητές του τον συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου του κόμματος, προσερχόμενος στα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού, δήλωσε:

«Ο κύριος πρόεδρος της ΝΔ μου ανέθεσε μία πολλή μεγάλη ευθύνη, ένα υψηλό κομματικό αξίωμα, στο οποίο θα βάλω όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ»

«Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγής σελίδας, χρειάζεται να δώσουμε ξανά στον τόπο ελπίδα και πιστεύω ότι με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτό θα το καταφέρουμε», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Κωστή Χατζηδάκη.

 

Χατζηδάκης: Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη η θέση του Αντιπροέδρου – ΒΙΝΤΕΟ

«Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι για εμένα μεγάλη τιμή και ευθύνη. Όσα γίνονται στη Νέα Δημοκρατία είναι ένα νέο ξεκίνημα, όχι μόνο για το κόμμα αλλά και για την Ελλάδα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η εκπόνηση του κυβερνητικού έργου της Νέας Δημοκρατίας είναι μία ευκαιρία να δείξει το κόμμα πως μένει μακριά από λαϊκίστικες σαπουνόφουσκες, ότι υιοθετεί τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και πως είναι η μεταρρυθμιστική ελληνική Κεντροδεξιά», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης. 

 

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τους αντιπροέδρους της ΝΔ

Την απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ορισμό των αντιπροέδρων του κόμματος σχολίασε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, επισημαίνοντας ότι “η νέα γενιά της ΝΔ βγαίνει μπροστά”. 

 

 

Οι αντιδράσεις

 

ΣΥΡΙΖΑ: Εκρηκτικό μείγμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς

«Η τοποθέτηση του ακροδεξιού Άδωνη Γεωργιάδη και του νεοφιλελεύθερου Κ. Χατζηδάκη στις θέσεις των αντιπροέδρων της Ν.Δ δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τον πολιτικό προσανατολισμό της νέας ηγεσίας του κ.Μητσοτάκη» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του.

«Σε ό, τι αφορά τον πρώτο, η μακρόχρονη διαδρομή του στην πολιτική, από την εποχή του ΛΑ.Ο.Σ. ως την ένταξη του στη Ν.Δ. επί προεδρίας Αντ. Σαμαρά, έχει δώσει άπειρα δείγματα γραφής που μόνο αποδομούν το μετριοπαθές και ευρωπαϊκό προφίλ που προσπαθεί διακαώς να χτίσει η νέα ηγεσία της ΝΔ.

Από την άλλη πλευρά, η ανάθεση στον Κ. Χατζηδάκη της ευθύνης για το πρόγραμμα της ΝΔ, αποτελεί εγγύηση για την προσήλωση στις πιο ακραίες επιταγές της νεοφιλελεύθερης ατζέντας, που έχουν ως προμετωπίδα την αποδόμηση του κράτους πρόνοιας και την εξόντωση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, στις οποίες ομνύει με το δικό του ακροδεξιό στυλ και ο έτερος αντιπρόεδρος.

Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, που συμβολίζει το ‘νέο’ ξεκίνημα της ΝΔ, φτιαγμένο με τα πιο παλιά και φθαρμένα υλικά» τονίζεται στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το αιχμηρό tweet του Νίκου Παππά για τους αντιπροέδρους της ΝΔ

Την τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κωστή Χατζηδάκη στη θέση των αντιπροέδρων της ΝΔ σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. 

“Mισή νεοφιλελεύθερη, μισή ακροδέξια. Oλόκληρη ΝΔ. Αυτό είναι το ακριβές μείγμα!” έγραψε ο κ. Παππάς στο Τwitter.

 

 

 

 

Η απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ 

«Οι αλλεπάλληλες, χαμηλού επιπέδου, ανακοινώσεις πανικού και έλλειψης ψυχραιμίας της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνουν ένα μόνο: Ότι και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι αναγνωρίζουν τη μεγάλη δυναμική της Νέας Δημοκρατίαςκαι τη συνεχώς διευρυνόμενη απήχησή της στην ελληνική κοινωνία» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της απαντώντας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ