Αλλαγές στα πόθεν έσχες προανήγγειλε ο Βούτσης

Ρεπορτάζ: Καραβοκύρη Άννα

Μέχρι την επόμενη Πέμπτη θα έχει καταλήξει η Διάσκεψη των Προέδρων για την πλήρωση των κενών θέσεων στις ανεξάρτητες αρχές, αρχής γενομένης από το ΕΣΡ, καθώς όπως διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Βουλής σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υπάρχει συναινετική διάθεση από την αξιωματική αντιπολίτευση και θετικό κλίμα από τα περισσότερα κόμματα, πάνω στην λίστα ονομάτων που έχει ήδη προτείνει ο Νίκος Βούτσης. 

Κατόπιν αυτού, όπως εκτίμησε ο ΠτΒ δεν θα χρειαστεί προσφυγή σε οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς είναι κάτι που δεν επιθυμούν ούτε τα κόμματα. 

Επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής, ερωτηθείς για την διαδικασία ελέγχων με τα πόθεν έσχες, προανήγγειλε την υποχρεωτική από εδώ και στο εξής ηλεκτρονική κατάθεση του πόθεν έσχες, ώστε να γίνεται καλύτερη διασταύρωση των στοιχείων, ενώ είπε ότι εφεξής θα είναι υποχρεωτικός και όχι δειγματοληπτικός ο έλεγχος για όλες τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης δημοσίων λειτουργών, όπως δικαστικοί, πρόεδροι ΔΕΚΟ, κλπ, από ένα βαθμό ευθύνης και πάνω. 

Τέλος, για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επεσήμανε ότι θα κατατεθεί μέχρι τις 20 με 25 Ιανουαρίου στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση του θα γίνει με την κανονική διαδικασία. 

Με την ίδια διαδικασία θα γίνει και η συζήτηση του νομοσχεδίου για την δημόσια διοίκηση και του παράλληλου προγράμματος που θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα. 

 

Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη στάση των εργοδοτικών οργανώσεων

Διευκρινίσεις Κατρούγκαλου για τα “μπλοκάκια”

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ