Βούτσης: Τυπολατρία… στα όρια του προσχήματος – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν μας τιμά να αναλωνόμαστε με την τυπολατρία που είναι στα όρια του προσχήματος» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ενώ σχετικά με το ειδικό έγγραφο που ζήτησε η Πρόεδρος της Βουλής για την πιστοποίηση της ώρας που έφτασε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου, ο Νίκος Βούτσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι κλητήρες επιδίδουν έγγραφα στα σπίτια».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, συνέχισε λέγοντας ότι «δεν μας τιμά το ότι αναγκάζεται ο πρωθυπουργός να ζητά, να θέτει ημερομηνίες και ώρες, να υπάρχει διαπραγμάτευση του αυτονόητου».

Ωστόσο ο κ. Βούτσης πρόσθεσε ότι έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος της Βουλή για να συζητήσει.

Κληθείς να σχολιάσει συγκεκριμένα τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου απάντησε «δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο. Καθένας κρίνεται στο δημόσιο χώρο όλο και πιο πολύ και αυστηρά ανάλογα με το θεσμικό ρόλο που έχει. Δεν μπορώ να δώσω ερμηνεία πέραν από αυτή που η ίδια δίνει, θα ήταν unfair».

Σε ό,τι αφορά το κείμενο της συμφωνίας ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει πως πρόκειται για «υποχώρηση και χοντρό συμβιβασμό», ενώ ακόμα δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «το να αποχωρήσουμε θα ήταν μια μεγάλη ήττα για την αριστερά». 

Αναφορικά με τα σενάρια εκλογών, ο κ. Βούτσης εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν πολύ ψύχραιμες σκέψεις, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση της Αριστεράς να πέσει από βουλευτές της, κάνοντας λόγο για ανάγκη ύπαρξης συμβιβασμών.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ούτε στην πολιτική της να προκηρύξει εκλογές για το Σεπτέμβριο.

Δείτε τα βίντεο: 

    

Διαβάστε επίσης:

Πορεία προς τη διάσπαση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό είναι το τρίτο μνημόνιο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ