Λαφαζάνης: Επείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία με την Ευρώπη

Την ανάγκη να ακολουθήσει η Γερμανία μια διαφορετική πολιτική για ολόκληρη την Ευρώπη και κυρίως για την Ελλάδα τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Πρασίνων για χρηματοοικονομικά ζητήματα, Γκέρχαρντ Σικ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Πέτερ Σκόουφ .

Οι εν εξελίξει διαβουλεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.

Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι αυτή την ώρα είναι κατεπείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί μια προωθητική συμφωνία με την Ευρώπη, η οποία θα είναι συμβατή με την λαϊκή εντολή που έλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση και ταυτόχρονα να συνοδεύεται από βαθιά διαγραφή του χρέους και γενναία ρευστότητα, ώστε να αναζωογονηθεί η ελληνική οικονομία και να μπορέσει η χώρα να βγει σταδιακά από την μακρά περίοδο κρίσης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση του Γερμανού βουλευτή να συνεχίσουν την συνομιλία τους, όταν θα προγραμματίσει επίσκεψη στο Βερολίνο.

 

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντοπούλου: Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα είναι η αποτυχία της Ε.Ε.

Μητρόπουλος: Το κόστος της ρήξης είναι τεράστιο για όλους μας

Σε κλίμα αναμονής η συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ