Κομμουνιστική τάση ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στον ανέντιμο “έντιμο συμβιβασμό”

Την αντίθεσή της «στα κυβερνητικά σχέδια για συμβιβασμό με τους εκβιαστές – δανειστές» εκφράζει η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχετική ανακοίνωση τα μέλη της λένε “όχι στον ανέντιμο “έντιμο συμβιβασμό”, ενώ σχολιάζοντας την κοινή δήλωση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κάνουν λόγο για «οριστική εγκατάλειψη των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και αθέτηση της ρητής λαϊκής εντολής».

Μάλιστα παραθέτουν έναν άρθρο από την εφημερίδα “Επανάσταση” που εκδίδει υπό τον τίτλο:

«Ούτε “έντιμο συμβιβασμό”, ούτε “ρήξη από ατύχημα” – Σοσιαλιστική ρήξη η μόνη φιλολαϊκή διέξοδος».

 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει για μια ακόμα φορά την αντίθεσή της στα κυβερνητικά σχέδια για συμβιβασμό με τους εκβιαστές – δανειστές. Η συμφωνία που μεθοδεύεται, όπως φάνηκε ξεκάθαρα και στη χθεσινή κοινή δήλωση Τσίπρα – Γιουνκέρ, συνιστά οριστική εγκατάλειψη των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και αθέτηση της ρητής λαϊκής εντολής για κατάργηση της λιτότητας και των Μνημονίων.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουμε στην Κομμουνιστική Τάση δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στο επερχόμενο 3ο Μνημόνιο και απευθύνουμε κάλεσμα για συντονισμό δράσης στη μεγαλύτερη τάση της αριστερής πτέρυγας, την Αριστερή Πλατφόρμα, αλλά και σε κάθε αριστερό αγωνιστή, μέλος ή υποστηρικτή του κόμματος.

Ακολουθεί η αναλυτική μας εκτίμηση για την πολιτική κατάσταση και τις προοπτικές σε άρθρο ενός από τους εκπροσώπους μας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, του σ. Σταμάτη Καραγιαννόπουλου».

 

Διαβάστε επίσης:

Νέο αρθρο “φωτιά” από το Iskra

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ