Ασημακοπούλου: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας

Η προτεινόμενη γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ, αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν βλέπω να τίθεται θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία. Ο καθένας δικαιούται να λέει την δική του γνώμη για το εκλογικό αποτέλεσμα», είπε μεταξύ άλλων η κ. Ασημακοπούλου.

«Βλέπω τα πρώτα της βήματα σαν μια ασυνεπή συνέχεια του προεκλογικού τους λόγου. Δυσκολεύομαι να δω σύγκλιση στη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Υπάρχει μεγαλύτερη ιδεολογική απόσταση και θα πρέπει να το δούμε στην πράξη. Οι ευρωπαίοι φυσικά θα συνομιλήσουν, δεν πρέπει όμως να μπερδεύουμε τον πολιτικό πολιτισμό με διάθεση των ευρωπαίων να είναι υποχωρητικοί ως προς τις δεσμεύσεις της χώρας», τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν μπορώ να είμαι σίγουρη για το τι θα γίνει. Για να μπορέσει να δοθεί τεχνική παράταση επιπλέον θα πρέπει η χώρα να το ζητήσει και να το ψηφίσει η βουλή. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα ημέρα να βλέπουμε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν παράταση του μνημονίου».

«Χθες συνεδρίασε η εκτελεστική γραμματεία, στην οποία συζητήθηκαν κάποιες πτυχές του εκλογικού αποτελέσματος. Κανείς δεν αμφισβητεί την απόσταση που υπήρχε με τον ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό αποτέλεσμα. Επειδή είναι μια κρίσιμη στιγμή και επειδή δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιες θα είναι άμεσα οι εξελίξεις, το κόμμα οφείλει να μείνει συντεταγμένο, να απομακρύνει την εσωστρέφεια για να αντιμετωπίσει απρόβλεπτες διαστάσεις. Όλοι ευχόμαστε το καλύτερο για τη χώρα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τις πολιτικές που έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει το κόμμα να είναι σε μια διαφορετική ετοιμότητα. Αυτοκριτική πρέπει να γίνει», πρόσθεσε.

«Δεν νομίζω ότι οι δηλώσεις κανενός δείχνουν ότι τα κάναμε όλα σωστά. Αυτό είναι ένα κομμάτι της ανάλυσης το οποίο έχει και αυτό την ορθότητά του. Πρέπει να γίνει και θα γίνει η εκτίμηση της ήττας. Φυσικά θα συζητήσει η κοινοβουλευτική ομάδα, άμεσα», είπε ακόμα και συνέχισε απαντώντας σχετικά με το γεγονός ότι έχει προταθεί για την γραμματεία της κοινοβουλευτικής ομάδας από τον κ. Σαμαρά.

«Πολύ τιμητικά με έχει προτείνει η πρόεδρος του κόμματος, αλλά η διαδικασία προβλέπει εκλογή. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όταν συζητάμε για ανανέωση σε ορισμένα πράγματα θα πρέπει να είμαστε και διατεθειμένοι να ανανεώσουμε και τους κανονισμούς. Θέλω να πιστεύω ότι έχω καλή σχέση με τους υποψηφίους βουλευτές με τους οποίους θα επικοινωνήσω για να ζητήσω τη στήριξή τους».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ