Η χρεωστική κάρτα που προτείνει ο Βαρουφάκης

Για μία «κάρτα του πολίτη που να είναι πολλαπλής χρήσης», έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο «Κόκκινο».

Ερωτηθείς που βρεθεί το «ζεστό χρήμα» για να τονωθεί η κοινωνία, ο Γιάννης Βαρουφάκης απάντησε:

«Έχει σημασία πως θα δίνεται αυτό το χρήμα. Πρέπει να δίνεται με έναν τρόπο που να μεγιστοποιεί την αξιοπρέπεια όσων το εισπράττουν. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για παράδειγμα να γίνει μιας σύγχρονης μορφής, κάτι σαν μία χρεωστική κάρτα, μια κάρτα του πολίτη, που κάποια στιγμή να έχει και άλλες χρήσεις. Να μπορείς να τη χρησιμοποιείς, αντί για αστυνομική ταυτότητα, να τη χρησιμοποιείς για τις δημόσιες υπηρεσίες. Να μην είναι κάτι που θα έχει μόνο ο φτωχός και ο άστεγος. Να είναι μία χρεωστική κάρτα με την οποία να μπορεί ακόμα και άστεγος να μπει στο πιο ακριβό σούπερ μάρκετ και με αξιοπρέπεια να κάνει αγορές γιατί αυτή η κάρτα θα έχει ένα ποσό μέσα, όπως έχουν οι χρεωστικές κάρτες των εμπορικών τραπεζών. Και να έχει γενική χρήση».

«Άσε που θα βοηθήσει πάρα πολύ και την οικονομία γιατί αυτό το χρήμα θα ανακυκλωθεί, θα έχει ένα πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα γενικά.

Με άλλα λόγια, μπορεί να κοστίσει στο κράτος, από την άλλη μεριά θα επιφέρει και φόρους στο κράτος καθώς η πολλαπλασιαστική διαδικασία θα επιφέρει και φόρους στο κράτος μέσα από τα σούπερ μάρκετ, μέσα από τις αγορές», σημείωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

 

Διαβάστε επίσης:

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,9% 

Σκουρλέτης: Ο Σαμαράς υπερασπίζεται τις πολιτικές λιτότητας 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ