Ολόκληρη η συνέντευξη του Σαμαρά – ΒΙΝΤΕΟ

“Ο κόσμος δεν θέλει πρόωρες εκλογές, θέλει να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΡΙΤ και πρόσθεσε: “Εγώ έκανα και κάνω τα πάντα για να βγει Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον. Και γιατί αυτό είναι και το δικό μου χρέος”.

Επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για «θανάσιμους κινδύνους που περικλείουν ανόητα νταηλίκια και επικίνδυνοι σχεδιασμοί, που θα μας φέρουν σε σύγκρουση με τους εταίρους μας». «Όσοι αυτά επιδιώκουν είτε είναι ανόητοι, είτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα», συμπλήρωσε ο Αντ. Σαμαράς. «Ο κόσμος δεν θέλει πρόωρες εκλογές, θέλει να βγει Πρόεδρος από αυτήν την Βουλή. Έκανα και κάνω τα πάντα για να εκλεγεί Πρόεδρος και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό συμφέρον και αυτό είναι το δικό μου χρέος. Φτύσαμε αίμα για να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια», τόνισε. «Η άρνηση εκλογής Προέδρου σημαίνει πολιτικός εκβιασμός. Σημαίνει ότι συντάσσονται με το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου. Κανένας βουλευτής δεν δικαιούται μετά να πει δεν ήξερα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Ο λαός καταλαβαίνει πού θα μπορούσε να οδηγήσει αυτή η παράλογη περιπέτεια», πρόσθεσε.

 «Πρέπει να παραμερίσουμε την πολιτική αβεβαιότητα» και κάλεσε τους βουλευτές «να απομακρύνουν τα σύννεφα που μαζεύονται απειλητικά πάνω από τη χώρα». «Αν εκλέξουμε Πρόεδρο θα έχουμε σπρώξει τη χώρα έξω απ’ την κρίση. Αν δεν ψηφίσουμε Πρόεδρο, η ευθύνη των εκλογών θα βαρύνει εκείνους που δεν θα εκλέξουν Πρόεδρο, το “παρών” θα έχει επάνω το ονοματεπώνυμο των βουλευτών, θα έχουν την ευθύνη και θα τους θυμάται ο λαός και κυρίως η ιστορία», είπε.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αν προσφύγουμε πρόωρα στις κάλπες, θα είναι πρώτη η ΝΔ. «Αν γίνουν εκλογές τώρα, θα τις κερδίσουμε. Το αισθάνομαι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την πρότασή του για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για διαπραγμάτευση για το χρέος, για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με πρόσωπα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και για διεξαγωγή εκλογών στο τέλος του 2015.

 

Διαβάστε επίσης.

Τι θα πει ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη το απόγευμα

Συνέντευξη Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ