Κουντουρά: Δεν ψηφίζω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κουντουρά: Δεν ψηφίζω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου απάντησε κατηγορηματικά στο ερώτημα αν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Οχι. Δεν το σκέφτομαι. Πιστεύω ότι αυτή η Βουλή δεν πρέπει να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με θλίβει και με στεναχωρεί για ένα και μόνο λόγο. Γιατί εγώ είμαι θεσμική. Οταν μου τείνει το χέρι του ο πρωθυπουργός φυσικά και θα τον χαιρετήσω. Δηλαδή τι περιμένουν οι φωτογράφοι να του γυρίσω την πλάτη μου. Ποτέ δεν θα το κάνω», τόνισε κατηγορηματικά η κα. Κουντουρά.

Και πρόσθεσε: «Οσον αφορά την προεδρία της Δημοκρατίας θεωρώ ότι είναι ύψιστος θεσμός και θα έπρεπε να είναι κάτω από άλλες συνθήκες. Ειλικρινά με θλίβει το γεγονός που έχουμε φτάσει σε αυτά τα σημεία ότι δεν κάνουμε πολιτική αλλά παραπολιτική. Ομως, εδώ υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Αυτή η κυβέρνηση ασκεί μία πολιτική αποτυχημένη, καταστροφική που όλοι βγαίνουν και λένε ότι ποτέ με λιτότητα δεν μπόρεσε να έρθει ανάπτυξη με μέτρα λιτότητας αντιαναπτυξιακά δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει αυτή η ποθητή ανάπτυξη που τόσο πολύ μας διαφημίζουν. Δεν μπορούμε λοιπόν να δώσουμε παράταση σ’ αυτή την κυβέρνηση να συνεχίσει αυτή την καταστροφική πολιτική για τους Έλληνες».

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμούσα να μην συνεργαστούμε»

Στην ερώτηση αν υπάρξει περίπτωση κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ η κα. Κουντουρά ήταν κατηγορηματική. «Οχι» απάντησε και σημείωσε: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα προτιμούσα πραγματικά να μην συνεργαστούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να πάρει αυτοδυναμία. Εγώ δεν είμαι θετική στο να γίνει αυτή η πόλωση η οποία δημιουργείται από τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στο τέλος θα δούμε τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργάζονται. Οπως δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ. Εδώ λοιπόν αυτό που συμβαίνει είναι μία πόλωση να εξαφανίσουν τους ενδιάμεσους, να εξαφανίσουν την πολυφωνία στη Βουλή. Ξέρετε θα είναι πολύ διαφορετικά αν δεν είναι επτακομματική η Βουλή.

Συνέχισε δε λέγοντας: «Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει αυτοδυναμία αν η κυβέρνηση συνεχίσει αυτό το καταστροφικό της έργο. Εμείς τι λέμε; Οι ΑΝ.ΕΛ. είμαστε η μόνη εγγύηση στη σταθερότητα. Είμαστε συνεπείς σε ότι έχουμε πει προεκλογικά, μετεκλογικά δεν έχουμε αλλάξει τη θέση μας και έχουμε δικαιωθεί στα πάντα. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας ψηφίσει όχι για να συνεργαστούμε αλλά για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τη σταθερότητα στην πατρίδα μας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ