Παππάς: Η λύση είναι γενναίο κούρεμα

Παππάς: Η λύση είναι γενναίο κούρεμα

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, μίλησε στον Real fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το ελληνικό χρέος, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την… στροφή του στη Θρησκεία.

«Η λύση είναι γενναίο κούρεμα. Μόνο μια τέτοιου τύπου λύση μπορεί να είναι μακροπρόθεσμη. Θα πρέπει ούτως ή άλλως, μία λύση να βρεθεί. Μία λύση επιμήκυνσης και μείωσης του επιτοκίου, ακόμη και αν ελαφρύνει την ετήσια υποχρέωση δεν θα είναι μακροχρόνια και μόνιμη. Η ελάφρυνση των ετήσιων υποχρεώσεων, μπορεί να δώσει χώρο για άσκηση πολικής», σχολίασε αρχικά ο κ. Παππάς και συνέχισε:

«Το χρέος ούτως ή άλλως θα κουρευτεί. Αυτοί που λένε ότι διεκδικούν το κούρεμα του χρέους, είναι αυτοί που μας πήγαν με το PSI ακόμα πιο βαθιά στην κρίση. Μπορεί να υπάρξει ένα κούρεμα το οποίο να καθίσταται, μη λύση. Εμείς ζητάμε να υπάρξει ένα κούρεμα που να συνοδεύεται από άρση και αντιστροφή της λογικής ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πρόβλημα προσφοράς».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί αυτό το χρέος να το εξυπηρετήσει. Ποιος θα αναλάβει να το διαπραγματευθεί; Ο κ. Χαρδούβελης που υποβάλει στη Γαλλία τη λύση του να μην αμφισβητήσει το σύμφωνο σταθερότητας; Ο κ. Βενιζέλος που λέει ότι το χρέος είναι βιώσιμο; Ο κ. Σαμαράς που λέει ότι θα πάρουμε πιστοποιητικό βιωσιμότητας; Ή το μνημόνιο που λέει το υπουργείο Οικονομικών, ή το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε την μέγιστη νηνεμία, σε βαθμό παρεξηγήσεως. Αυτό είναι ένα μήνυμα, ότι η αριστερά οφείλει χωρίς ταμπού να επιδιώξει τη στράτευση όλων των δυνάμεων που θεωρούν ότι η ανθρωπότητα βαδίζει σε λάθος δρόμο. Δεν θα μας εμποδίσει το γεγονός ότι εάν κάποιος συνάνθρωπος μας, κινείται από θρησκευτικό συναίσθημα, να συναναστραφούμε μαζί του και να τον πείσουμε ότι το πρόγραμμά μας μπορεί να υλοποιηθεί», σχολίασε ακόμα ο κ.Παππάς, ο οποίος ρωτήθηκε και για το θέμα της άρνησης δημάρχων στην αξιολόγηση των εργαζομένων στους δήμους.

«Ας συνεχίσει η κυβέρνηση να λέει ότι είμαστε και πίσω από αυτό και πίσω από την προεδρική εκλογή. Είμαστε σε μία εμμονή με της απολύσεις στο δημόσιο με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είμαστε σε μία φάση όπου οι δήμοι δεν θα μπορούν να διεκπεραιώσουν υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται περί των παραβατών που έχουν πλαστά δικαιολογητικά, πρόκειται για ένα νέο κύμα απολύσεων. Είμαστε ενώπιον μιας πολύ σοβαρής πολιτικής αναμέτρησης και αισθάνονται ότι θα έπρεπε να κλείσουν τους δήμους. Υπάρχει πραγματικό κοινωνικό πρόβλημα. Ας μην ψάχνει για συνομωσίες η κυβέρνηση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ