Η αντιστροφή του κλίματος και τα εκλογικά σενάρια

Η αντιστροφή του κλίματος και τα εκλογικά σενάρια

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Για την άνοιξη του 2015 μεταφέρονται τα σενάρια των πρόωρων εκλογών και όλα θα κριθούν στην ψηφοφορία για την διαδοχή του Κάρολου Παπούλια. Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη βουλή μπορεί να εκλέξει το νέο πολιτειακό άρχοντα, συγκεντρώνοντας τους 180 ψήφους που απαιτούνται στην τρίτη ψηφοφορία και εκτιμούν πως μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ο «μαγικός αριθμός» θα έχει συμπληρωθεί.

Τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν πως στόχος είναι η πολιτική σταθερότητα και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και όχι το όνομα που θα διαδεχθεί τον Κ. Παπούλια.

«Σημασία δεν έχει αν θα προέρχεται από τον κεντροδεξιό ή τον κεντροαριστερό χώρο» τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος στην ΔΕΘ, αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Real Fm 97.8υπονοώντας ουσιαστικά τον κεντροδεξιό Κ. Στεφανόπουλο που είχε προτείνει ο Κώστας Σημίτης και κατά κοινή ομολογία ήταν ένας από τους καλύτερους προέδρους της Δημοκρατίας.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν πως το δίλημμα που θα έχουν οι βουλευτές και κυρίως οι ανεξάρτητοι, θα είναι πολιτικό και ελάχιστη σημασία θα παίξει το ποιος θα είναι ο εκλεκτός των κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Συνομιλητές του Πρωθυπουργού σημειώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριζε πως η χώρα θα οδηγηθεί στις εκλογές το Φθινόπωρο τώρα τις μεταθέτει για τις αρχές του 2015, όπως δήλωσε ο Α. Τσίπρας, με αφορμή την προεδρική εκλογή. Παράλληλα, κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση ότι παίζει με τους θεσμούς σε μια περίοδο ιδιαιτέρως κρίσιμη για τη χώρα μας.

Στην Αθήνα ο Κοέλιο

Με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό που η χώρα του βγήκε πρόσφατα από το μνημόνιο θα συναντηθεί στις 11:15 το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς, με στόχο να δώσει μία ακόμη νότα αισιοδοξίας ότι και η Ελλάδα βρίσκεται σε ρότα εξόδου από τα μνημόνια και αυτό το σημείο θα αναδειχθεί στις κοινές δηλώσεις που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά τη συνάντηση.

Παράλληλα, στο Μαξίμου ετοιμάζουν επικοινωνιακή αντεπίθεση με παρεμβάσεις σε κοινωνικά θέματα που απασχολούν στην καθημερινότητα τους πολίτες. Την ίδια στιγμή, αναμένουν τα όσα θα πει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ, καθώς εκτιμούν ότι θα αποδειχθεί γι’ άλλη μία φορά η υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης και η «ανεύθυνη στάση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τάζει τα πάντα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Πηγή: real.gr 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ