Βενιζέλος: Το επικείμενο συνέδριο θα είναι ιδρυτικό της Δημοκρατικής Παράταξης

Βενιζέλος: Το επικείμενο συνέδριο θα είναι ιδρυτικό της Δημοκρατικής Παράταξης

Η ταυτόχρονη διεξαγωγή ενός συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και ενός συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης θα δημιουργούσε την απόλυτη σύγχυση, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕ και απαντώντας σε ένα ερώτημα που είχε τεθεί στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και επλανάτο πάνω από την αίθουσα της σημερινής συνεδρίασης.

Όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι το επικείμενο συνέδριο θα είναι ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης και απηύθυνε προσκλητήριο αυτό-οργάνωσης στους πολίτες που βρίσκονται στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Ανέφερε, επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον κορμό της κεντροαριστεράς, στην οποία μετέχουν και -μικρότερες- δυνάμεις από την ανανεωτική αριστερά. Το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπηθεί στην υπό σύσταση Εθνική Επιτροπή Διαλόγου, στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι άλλων φορέων και σημαντικές προσωπικότητες του χώρου.

Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, έκανε συνέδριο το 2012 και πήρε τις αποφάσεις του. Τώρα, τόνισε, απευθυνόμαστε σε αυτούς που θέλουν και μπορούν να ανταποκριθούν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς της ειλικρίνειας και της ευθύνης. Και κάλεσε την ΚΕ να κινηθεί με εξωστρέφεια και καθαρότητα και να στείλει το μήνυμα που περιμένει ο κόσμος, ένα μήνυμα απλό και καθαρό.

Αν, πρόσθεσε, στόχος μας είναι η επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, πριν από την κρίση, ματαιοπονούμε. Αν στόχος είναι η συμπαράταξη όλων των δυνάμεων που εντάσσονται στην κεντροαριστερά, μετά την κρίση, τότε ανταποκρινόμαστε στο κριτήριο της ειλικρίνειας και της αλήθειας απέναντι στο λαϊκισμό.

Η στάση μας, τόνισε, επίσης, ο κ. Βενιζέλος, είναι σταθερή, υπέρ της συσπείρωσης, της συμπαράταξης και της ενότητας της κεντροαριστεράς της ευθύνης, χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς. Και χαιρέτισε την κίνηση του κ. Κουβέλη να στείλει επιστολή για την έναρξη διαλόγου για την κεντροαριστερά, που, πάντως, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι μία πάγια πρόταση του Κινήματος.

Η κεντροαριστερά, υπογράμμισε, δεν ετεροκαθορίζεται ούτε από τη ΝΔ, η οποία, μέχρι το Νοέμβριο του 2011, ηγείτο του ετερόκλητου αντιμνημονιακού μετώπου ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι προχωράμε στο συνέδριο με το Κίνημα ενισχυμένο και ζωντανό, με σεβασμό στην ιστορία του, στο όνομα, στα εμβλήματα και στην οργάνωσή του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για όλα, ακόμα και για τα χρέη, ανεξάρτητα από το πότε και πως δημιουργήθηκαν.

Αναφέρθηκε έμμεσα στο «Ποτάμι», τονίζοντας: «Εμείς έχουμε αντοχή και δεν είμαστε προϊόν κρίσης, όπως κάποιοι που δείχνουν αλαζονεία απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι δεν συνεργάζονται με το παλιό, ενώ στο ευρωκοινοβούλιο συνεργάζονται με σοσιαλιστικά κόμματα που έχουν ιδρυθεί τον 19ο αιώνα».

Τέλος, μίλησε και για την παρουσία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας: «Πρέπει να συνεχίσουμε αδιατάρακτα τη δουλειά μας στη Βουλή και την κυβέρνηση, γιατί η παρουσία μας στην κυβέρνηση είναι κρίσιμη για τη χώρα».

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Βενιζέλος: Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ