Μαργαρίτης:Έγιναν λάθη από όσους είμαστε στο τιμόνι της ΔΗΜΑΡ

Μαργαρίτης:Έγιναν λάθη από όσους είμαστε στο τιμόνι της ΔΗΜΑΡ

 

“Έγιναν λάθη και στους χειρισμούς από όσους είμαστε στο τιμόνι της ΔΗΜΑΡ και είμαστε η πλειοψηφία, αλλά και από τη μειοψηφία” τόνισε ο Θεόδωρος Μαργαρίτης μιλώντας στο Βήμα Fm. “Δεν θα μπω τώρα στη συζήτηση αν σωστά μπήκαμε ή φύγαμε από την κυβέρνηση, αλλά αν μπορούσαμε να ελέγξουμε περισσότερο κάποια λάθη αυτά θα ήταν ότι δεν μπήκαμε στο διάλογο για την Κεντροαριστερά και μαζί με αυτές τις δυσκολίες και ανεπάρκειες που είχαμε, υπήρχε και μια υπερβολική δημόσια και εξαντλητική αντιπαράθεση στελεχών που υπονόμευε οποιαδήποτε συζήτηση. Δυσκόλευε κάθε συζήτηση και υπήρξαν λάθη απ’ όσους είχαμε το τιμόνι, αλλά νομίζω ότι και οι υπερβολικές διαφοροποιήσεις ήταν δραματικές” είπε το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

 

Σχολιάζοντας την επόμενη μέρα της ΔΗΜΑΡ ο ίδιος επισήμανε ότι “το κύριο είναι να επουλώσουμε τις πληγές μας και νομίζω ότι η Κεντροαριστερά συνολικά βγήκε αποδυναμωμένη από αυτήν την εκλογή αναμέτρηση: η ΔΗΜΑΡ με βαριά ήττα, το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά σε νέα εκλογική συρρίκνωση και το Ποτάμι, εφόσον αυτοπροσδιορίστηκε με τη συμμετοχή του στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, κάτω από τις προσδοκίες του”.

 

“Συζήτηση πρέπει να γίνει στο χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά ο διάλογος να έχει ένα σαφή προσανατολισμό. Και επειδή επανέρχονται οι παραδοσιακές διαφορές μεταξύ Κεντροαριστεράς και Κεντροδεξιάς, εάν θέλει η Κεντροαριστερά να μη βαίνει μειούμενη σε συσχετισμούς και ρόλο, θα πρέπει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και για να αποκτήσει ένα πλειοψηφικό ρεύμα θα πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα με σαφή προοδευτικό και ριζοσπαστικό χαρακτήρα. Η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να έχει συμμετοχή στο διάλογο της Κεντροαριστεράς, αλλά σ’ αυτό το διάλογο να συνεισφέρει, θέτοντας το ζήτημα της προοδευτικής κυβέρνησης. Άρα, με βάση και το αποτέλεσμα που προέκυψε από τις ευρωεκλογές, θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το ποιο σχέδιο χρειάζεται η Κεντροαριστερά μετά τις ευρωεκλογές και για ποιο μπλοκ εξουσίας στην Ελλάδα εργάζεται” συνέχισε ο κ. Μαργαρίτης.

 

Αναφορικά με την παραίτηση Κουβέλη ο κ. Μαργαρίτης υπογράμμισε ότι “οι παραιτήσεις δεν θα οδηγήσουν σε μια διέξοδο”. “Όλοι πρέπει να κάνουμε μια αυτοκριτική και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το κόμμα όρθιο, διότι παρά το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ υπέστη μια ήττα, είχε ήδη συγκεντρώσει δύο ικανοποιητικά αποτελέσματα, καθώς δοκιμάστηκε δύο φορές σε εκλογές, και επομένως πρέπει να σταθούμε όρθιοι στα πόδια μας, για να συζητήσουμε με μεγαλύτερη ηρεμία και νηφαλιότητα τι θα κάνουμε από εδώ και μπρος”, ανέφερε.

 

Ερωτηθείς εάν μπορεί να ηγηθεί ενός σχήματος της Κεντροαριστεράς ο Ευ. Βενιζέλος είπε:

“Θέλω να είμαι ειλικρινής: αυτή η συζήτηση στο χώρο της Κεντροαριστεράς πρέπει να γίνει αποπροσωποποιημένα. Αρκετά μας έβλαψαν οι προσωπικές στρατηγικές, αλλά θέλω να είμαι απόλυτα καθαρός – διότι εκεί κάνουμε σφάλματα και εμείς – ότι η Κεντροαριστερά πρέπει να συζητήσει την προγραμματική και πολιτική και οργανωτική της αυτονομία, αλλά να συζητήσει και μια κυβερνητική λύση, η οποία δεν μπορεί να είναι η μόνιμη συνοδοιπορία της με τη Ν.Δ. Είναι παρά φύσει επιλογή, όταν η λέξη Κεντροαριστερά και η φράση Δημοκρατικός Σοσιαλισμός υποδηλώνουν την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί”.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ