Τομαή Vs Παπαδημούλη στον Realfm 97,8 για τις ευρωεκλογές

Τομαή Vs Παπαδημούλη στον Realfm 97,8 για τις ευρωεκλογές

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Τομαή και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, «μονομάχησαν» στον αέρα του Realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με φόντο τις Ευρωεκλογές.

«Εμείς εξ’ αρχής είπαμε ότι οι Ευρωεκλογές είναι μιας μεγάλης σημασίας εκλογική αναμέτρηση. Μπροστά στο φάσμα μιας μεγάλης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και από τους κυβερνητικούς κόλπους υπογραμμίζεται η σοβαρότητα των ευρωεκλογών», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Όταν ο κ. Βενιζέλος λέει αυτά που λέει για την Ελιά, τότε όλοι καταλαβαίνουν πόσο θα επηρεάσει αυτό το αποτέλεσμα την κεντρική πολιτική σκηνή».

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα σημάνει πολιτικές εξελίξεις. Εμείς επιδιώκουμε μια μεγάλη πολιτική νίκη, μια διαφορά καθαρή. Θεωρώ ότι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό του να είναι πάνω από αυτό της ΝΔ με την Ελιά, μπορεί να είναι δύσκολος αλλά είναι εφικτός», πρόσθεσε.

«Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα είναι σημαντικό για ολόκληρη την Ευρώπη. Η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων έχει συσπειρώσει φωνές. Για τη χώρα μας, έχει μια ιδιαίτερη σημασία το αποτέλεσμα των εκλογών γιατί κρίνεται το μέλλον της χώρας. Γι αυτό ο κ. Σαμαράς πήρε την απόφαση να μην κατεβάσει λίστα, αλλά να προκαλέσει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων να πάνε να ψηφίσουν», απάντησε η κ. Τομαή και συνέχισε:

«Ασφαλώς το μήνυμα αυτών των εκλογών θα είναι πολύ ισχυρό, αλλά ποτέ δεν θα έβλεπα το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών ως πρόκριμα για Εθνικές εκλογές. Όταν μια κυβέρνηση στην Ελλάδα βγαίνει για 4 χρόνια πρέπει να ολοκληρώνει το έργο της».

«Τα προβλήματα είναι κοινά. Δεν χωράνε χρωματικές αβλεψίες ή επισημάνσεις κομματικές. Πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε. Δεν μπορεί να πάει μπροστά αυτός ο τόπος χωρίς συνεργασίες», πρόσθεσε.

«Έχουμε 1,5 εκατ. ανέργους, 3 εκατ. χωρίς κοινωνική ασφάλιση, 4 εκατ. κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Στις άλλες χώρες, είτε δεν υπήρξε ύφεση, είτε υπήρξε μικρή ύφεση. Στην Ελλάδα δεν έχουν εισπράξει οι κυβερνώντες ούτε ένα ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ, ούτε ένα ευρώ από τα εμβάσματα στο εξωτερικό», απάντησε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Όλα αυτά σε συνδυασμό με την τεράστια αδικία προκαλούν ένα ‘δεν πάει άλλο’ στον Ελληνικό λαό. Οι πάλαι ποτέ αντίπαλοι, όταν ο Ελληνικός λαός τους κατέβασε στα μισά ποσοστά έγιναν αυτοκόλλητοι. Παντού στην Ευρώπη θα ψηφίσουν με σκληρά πολιτικά κριτήρια οι πολίτες».

Στη συνέχεια, η κ. Τομαή απάντησε ότι «ήταν τόσο ογκώδες και τόσο τεράστιο το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η χώρα, που κανείς δεν βγήκε να τις πει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν μεγαλύτερη από αυτή που έγινε στο τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Σαφώς και έγιναν λάθη και αδικίες» και συνέχισε τονίζοντας ότι «ο κόσμος αντιλαμβάνεται τη δυσκολία των καιρών».

«Πρέπει να δούμε τι Ευρώπη θέλουμε. Η Ευρώπη η οποία βιώνουμε σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη των μεγάλων οραματιστών. Πρέπει να αλλάξει η συντηρητική ατζέντα που επικρατεί τώρα και να μπορέσουμε να δούμε διαφορετικά το πνεύμα που θέλουμε να βιώσουμε», συνέχισε η κ. Τομαή και πρόσθεσε:

«Ακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε μέρα παρά μέρα είτε δύο φορές τη μέρα διαφορετικές λύσεις για το πώς μπορεί να βγούμε από την κρίση. Η επόμενη μέρα είναι ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Έρχεται η καλοκαιρινή περίοδος όπου όλοι περιμένουμε τον τουρισμό και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για εκλογές».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ