Δραγασάκης: Στρατηγική επιλογή η λύση εντός ευρώπης

Δραγασάκης: Στρατηγική επιλογή η λύση εντός ευρώπης

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, μίλησε στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τις διαφορετικές τάσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ, το ελληνικό χρέος και τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ «Επιλογή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το πρόβλημά μας θα το λύσουμε εντός της Ευρώπης.

Υπάρχουν όντως απόψεις οι οποίες συζητούνται, όμως δεν επηρεάζουν της συλλογικές αποφάσεις. Δεν μπορεί να γίνεται πολιτική με σκιαμαχίες. Η πολιτική θέλει αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων. Ο κόσμος θέλει έναν ακόμα πιο συμπαγή και ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που θέλει το προσπαθούμε. Έχουμε κάνει αλματώδη βήματα, είμαστε σε θετική πορεία», σχολίασε αρχικά ο κ. Δραγασάκης και συνέχισε:

«Αρνούμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μετατοπίσεις προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Άλλο η μετακινήσεις και άλλο η πολιτική κατεύθυνση. Σήμερα πρέπει να απαντήσουμε τι θα κάνουμε αύριο. Ο αγώνας μας είναι Ελληνικός, Ευρωπαϊκός και Παγκόσμιος. Στη Γερμανία, υπήρξε η προπαγάνδα ότι όλα τα προβλήματα είναι επειδή οι Έλληνες είναι τεμπέληδες. Δεν θα πούμε εμείς ότι, θα κάνουμε αλλαγές στη χώρα μας, θα χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή, αλλά για να τα κάνουμε αυτά, θέλουμε μείωση του χρέους. Πρέπει να βγούμε επιθετικά σε αυτό το θέμα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτή τη συσπείρωση του λαού διότι μπορεί να διαμορφώσει στο εσωτερικό της χώρας μια πολιτική δικαιοσύνης. Το 2ο πλεονέκτημα που έχουμε είναι ότι αυτά που προτείνουμε αφορούν και την υπόλοιπη Ευρώπη. Δεν πάμε τα αιτήματά μας κακομοίρικα και μίζερα. Λέμε ότι η κρίση μας έχει εσωτερικές αιτίες, είναι όμως και μέρος μιας ευρύτερης Ευρωπαϊκής κρίσης», πρόσθεσε.

«Αυτό που εμείς θα απαιτήσουμε θα είναι , η ελληνική οικονομία, όσο είναι σε φάση ύφεσης, δεν μπορούμε να πληρώνουμε ούτε ένα ευρώ. Όταν έχουμε ανάπτυξη το συζητάμε για το πώς θα το εξοφλήσουμε. Είναι όρος επιβίωσης. Μια οικονομία αν είναι σε ανάπτυξη, μπορεί ένα μέρος αυτής να το δίνει για την εξόφληση παλαιών χρεών. Αυτό που έκανε η Γερμανία το 53’ δεν είναι τυχαίο. Και διαγραφή χρέους εξασφάλισε και χρηματοδότηση και ρήτρα ανάπτυξης», σχολίασε ακόμα.

«Αυτό που μας λείπει είναι ο σχεδιασμός. Η διαπραγμάτευση θέλει έναν λαό ενωμένο. Αν γινόταν νωρίτερα και με άλλους όρους ένα κούρεμα του χρέους σήμερα αυτό θα ήταν κατά 80 δισεκατομμύρια μικρότερο», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ