ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Αντιευρωπαϊκές οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ

ΒΙΝΤΕΟ-Σαμαράς: Αντιευρωπαϊκές οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του επέλεξαν να μην έρθουν στην σημερινή τελετή. Αυτές οι ιδέες είναι αντιευρωπαικές, αντιδυτικές και κατά του ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι επόμενες εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει σταθερότητα στην Ευρώπη και θα διατηρηθεί».

«Οι ψηφοφόροι πρέπει να αποφασίσουν κατά πόσο θέλουν ή δεν θέλουν την Ευρώπη. Ελπίζω ότι θα αποφασίσουν υπέρ της Ευρώπης. Υπάρχει και η ευρωσκεπτικιστική άποψη αλλά δεν συμφωνώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του επέλεξαν να μην έρθουν στην τελετή για την Ευρώπη. Αυτές οι ιδέες είναι αντιευρωπαικές στο σύνολό τους, είναι αντιδυτικές και κατά του ΝΑΤΟ. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να αναφερθώ σε δίλημμα για τις ευρωεκλογές σήμερα» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και τόνισε:

«Σύμφωνα με τον τρίτο νόμο του Νεύτωνα (σ.σ. νόμος δράσης και αντίδρασης) δίνεται η δυνατότητα στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν για να εκφράσουν την οργή τους».

«Έχουμε κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή που δεν έχει να κάνει με την δημοκρατία. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι ψηφοφόροι θέλουν να εκφράσουν τον θυμό τους για τα μέτρα και τις θυσίες και καταλαβαίνω ότι είναι σε δύσκολη θέση. Έχω όμως εμπιστοσύνη ότι θα ψηφίσουν για την χώρα που αγαπούν και για τα παιδιά τους», συμπλήρωσε.

«Κοιτάξτε πίσω σας, τι περάσαμε τα τελευταία χρόνια και τι έχουμε γύρω μας. Πάνω στην επιτυχία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους και λαοί εκτός Ευρώπης: η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, που ήταν άπιαστο όνειρο, ενώ τώρα γίνεται πραγματικότητα. Μία ισχυρή και ασφαλέστερη Ευρώπη είναι εγγύηση για έναν ασφαλέστερο και ισχυρό κόσμο» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι «είναι προκατάληψη και στερεότυπο, αν κάποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει επιτυχημένη προεδρία» ενώ σημείωσε ότι «το πρόγραμμα στην Ελλάδα αντιμετώπισε περισσότερες δυσκολίες απ’ ό,τι σε άλλες χώρες».

«Όσοι μιλούσαν για Grexit, έκαναν ακόμα πιο δύσκολες τις προσπάθειες του ελληνικού λαού», εκτίμησε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα, κατά την εφαρμογή του προγράμματος, υπήρξαν πολιτικά προβλήματα».

 

Δείτε τα βίντεο από τη ΔΤ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ