ΒΙΝΤΕΟ-Παπαρήγα:Δεν μπορώ να πληρώσω την εφορία

ΒΙΝΤΕΟ-Παπαρήγα:Δεν μπορώ να πληρώσω την εφορία

“Δεν δεχόμαστε να μιλάμε για έναν χρόνο και μετά βλέπουμε. Δεύτερον δεν δεχόμαστε να μιλάμε για ρυθμίσεις. Εμείς ζητάμε και διαγραφή” είπε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εξηγώντας γιατί το ΚΚΕ διαφωνεί με την κυβερντητική πρόταση, αλλά και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων. 

“Στο κάτω κάτω όταν εσείς ζητάτε κούρεμα του χρέους από τους δανειστές δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει  να κουρευτεί το χρέος των λαϊκών οικογενειών που συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης και όχι κρίσης αναγκάστηκαν να προσφύγουν στο δανεισμό προκειμένου να αποκτήσουν στέγη, να την επισκευάσουν ή να συμπληρώσουν το πενιχρό εισόδημά τους” τόνισε η κυρία Παπαρήγα.

Απευθυνόμενη στους κ.κ .Στουρνάρα και Τσίπρα είπε: “O κ. Στουρνάρας επικαλέστηκε τον Λένιν σε σχέση με τη δήμευση και ο Τσίπρας τον επικαλέστηκε για την αναδιανομή. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι για τον Λένιν μπορεί να μιλάει μόνο το ΚΚΕ. Άλλωστε το ότι όλο και πιο συχνά στη βουλή ακούγεται ο Λένιν και ο Μαρξ , κάτι λέει. Αλλά θα ήθελα να παρακαλέσω προσωπικά τον κ. Στουρνάρα και τον κ. Τσίπρα : ‘μην κακοποιείτε την θεωρία του Λένιν’  . Με το Λένιν μπορεί να μην τα πάτε καλά, μπορεί να μην σας ταιριάζει, μόνο να τον τραγουδάτε μπορεί να θέλετε πού και μού αλλά μην κακοποιείτε την θεωρία του”.

 

Στη συνέχεια η κυρία Παπαρήγα αναφέρθηκε στην υπερφορολόγηση στην οποία υπόκεινται οι πολίτες λέγοντας: “Σας λέω καθαρά ότι εγώ δεν μπορώ να πληρώσω την εφορία. Δεν μπορεί να με φορολογείς με δύο συντάξεις που παίρνω τώρα το 50%. Και αυτό δεν αφορά μόνο εμένα. Φέρνω το παράδειγμα για μην μου πείτε ότι λέω ψέματα. Δεν αναγνωρίζουμε εμείς οι ίδιοι τα έσοδά μας τα πραγματικά από τα πόθεν έσχες που δημοσιεύονται”

 

Εξηγώντας γιατί το ΚΚΕ  απορρίπτει την ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς η κυρία Παπαρήγα σημείωσε: “Tα απορρίπτουμε κυρίως γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω από το σύνθημα να μην πληρώσει την κρίση ο λαός. Να τη πληρώσουν αυτοί που πρέπει. Και καλά να πάει η οικονομία, ο λαός θα ζει πολύ χειρότερα”

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ