Σταθάκης: Πολιτική λύση για πλειστηριασμούς και φόρο ακινήτων

Σταθάκης: Πολιτική λύση για πλειστηριασμούς και φόρο ακινήτων

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τους πλειστηριασμούς, τον φόρο ακινήτων, το χρηματοδοτικό κενό, αλλά και την απόφαση αθώωσης όλων των κατηγορουμένων για τη φούσκα του χρηματιστηρίου.

«Πρέπει να υπάρξει και στα δύο θέματα μια πολιτική διαπραγμάτευση διότι οδηγούμαστε σε ένα πλήρες αδιέξοδο. Οδηγούμαστε σε μια γκρίζα ζώνη στην οποία υπάρχουν επώδυνα σενάρια. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και για τα δύο θέματα είναι γνωστές», σχολίασε αρχικά ο κ. Σταθάκης, σχετικά με την φορολογία των ακινήτων και το θέμα των πλειστηριασμών.

«Το πόσο του χρηματοδοτικού κενού είναι 11 δις. Υπάρχουν δύο επιλογές. Ένα μίνι μνημόνιο για την επόμενη τριετία, υπάρχουν όμως και άλλες λύσεις, όπως με έναν από τους τρόπους που έχουν εφαρμοστεί στην Ιταλία και στην Ισπανία. Το καλύτερο για τη χώρα είναι να αποφύγει ένα νέο μνημόνιο», ήταν το σχόλιο του, σχετικά με τον τρόπο που μπορεί να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό.

«Η αθώωση αυτή προκαλεί. Η ουσία της υπόθεσης είναι περίπλοκη αλλά ήταν διάχυτη η εντύπωση τότε ότι στην κορύφωση του χρηματιστηρίου γινόταν αδιάκοπη παραβίαση των τότε θεσπισμένων κανόνων του χρηματιστήριο. Πραγματικά ήταν εξόφθαλμη η παραβίαση των κανόνων. Η αίσθηση μου είναι ότι πλήρης αθώωση είναι μια απόφαση η οποία προκαλεί», είπε ο κ. Σταθάκης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ