ΒΙΝΤΕΟ-Κόντρα Μητσοτάκη-Μητρόπουλου

ΒΙΝΤΕΟ-Κόντρα Μητσοτάκη-Μητρόπουλου

 

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα της εκπομπής “στον ενικό” ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

Στο επίκεντρο ο δημόσιος τομέας και το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση.

“Δεν μου απαντήσατε πόσους και ποιους θα επαναπροσλάβετε αν αύριο γίνετε κυβέρνηση, πχ τι θα κάνετε με τους σχολικούς φύλακες, θα τους επαναπροσλάβετε όλους;” ρώτησε τον κ. Μητρόπουλο ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στην κριτική που του άσκησε για την πολιτική της κυβέρνησης.

“Θα ανασχέσουμε όποια άλλη απόλυση και θα αποκαταστήσουμε όσους και όσες απολύθηκαν με τους εφαρμοστικούς νόμους” απάντησε ο Τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ. 

“100.000 συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν ανανέωθηκαν. Βάζετε κι αυτούς μέσα;” τον ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης.

“Δεν μπορεί μια κυβέρνηση της Αριστεράς να μην στηριχθεί στο κράτος”, ανταπάντησε ο κ. Μητρόπουλος. 

 

Δηλαδή, είπε ο κ. Μητσοτάκης, “να κάνουμε τα ίδια τα οποία οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία. Να βλέπουμε μονίμως το δημόσιο ως τον εργοδότη της τελευταίας ευκαιρίας. Αυτά τα σφάλματα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία να μεγαλώνουμε το δημόσιο, να  βολεύουμε κολλητούς και φίλους όπως γινόταν 30 χρόνια τώρα, δεν μπορούμε να τα επαναλάβουμε. Κι εσείς έρχεστε και λέτε εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτά όσα κάνατε τόσα χρόνια”. 

 

“Η χώρα δεν χρεωκόπησε απο τους μισθούς των Ελλήνων και των Ελληνίδων” τόνισε ο κ. Μητρόπουλος, με τον κ. Μητσοτάκης να απαντά : “Το κράτος χρεωκόπησε από το μέγεθος του δημοσίου το οποίο είναι γινόμενο του αριθυμού των υπαλλήλων και των μισθών τους”. 

 

Δείτε το βίντεο από το STAR

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ