Στρατούλης: Τα θαύματα κρατούν μόνο τρεις ημέρες

Στρατούλης: Τα θαύματα κρατούν μόνο τρεις ημέρες

 

«Τα θαύματα, με τα οποία ο υπουργός Εργασίας μειώνει την ανεργία, διαρκούν μόνο τρεις μέρες», δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Εργασίας για τα στοιχεία απασχόλησης του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Ο κ. Στρατούλης ανέφερε τα εξής: «Ο υπουργός Εργασίας συνεχίζει να αξιοποιεί επιλεκτικά ορισμένα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, για να αποδείξει ότι η ανεργία σταθεροποιείται και, μάλιστα, με τάσεις μείωσης, παρ’ ότι πάντα έρχονται, μετά από λίγες ημέρες να τον διαψεύσουν τα ίδια τα επίσημα στοιχεία, που δημοσιεύουν η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat, που δείχνουν ότι η ανεργία, ιδιαίτερα των νέων, αυξάνεται και ότι η χώρα μας κρατά επί 12 μήνες σταθερά τη ντροπιαστική πρωτιά σε όλη την Ευρώπη.

Δυστυχώς, για τον υπουργό Εργασίας κα την κυβέρνηση τα θαύματα, όπως λέει και ο λαός μας, κρατούν μόνο τρεις ημέρες. Η ανεργία όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, εφόσον η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζει και κλιμακώνει τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της ύφεσης.

Η ανεργία θ’ αρχίσει να μειώνεται, μόνον εάν τα μνημόνια της καταστροφής αντικατασταθούν από ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης. Κι αυτό μπορεί να το κάνει μία αριστερή αντιμνημονιακή κυβέρνηση, που ο λαός πολύ σύντομα με τους αγώνες και την ψήφο του θα αναδείξει, αφού προηγουμένως ανατρέψει τη σημερινή κυβέρνηση, την τρόικα και τα μνημόνιά τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ