ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας: Δεν είμαι επικοινωνιακός, προσπαθώ να είμαι χρήσιμος

ΒΙΝΤΕΟ-Στουρνάρας: Δεν είμαι επικοινωνιακός, προσπαθώ να είμαι χρήσιμος

 

«Ο προϋπολογισμός του 2014 υπηρετεί την ίδια κύρια στρατηγική επιλογή που έχει θέσει αυτή η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε το έργο της, δηλαδή τη σταδιακή επίτευξη της βιωσιμότητας του χρέους. Με άλλα λόγια, απομακρύνει ακόμα πιο πολύ τον κίνδυνο της χρεωκοπίας», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη: «Κατανοώ και συμμερίζομαι την αντίφαση των θετικών αριθμών με την καθημερινή ζωή των πολιτών σήμερα. Αυτό, όμως, οφείλεται στο γεγονός ότι πρώτα βελτιώνονται οι οικονομικοί δείκτες και, στη συνέχεια, απαιτείται κάποιος χρόνος, μέχρι αυτό να αποτυπωθεί στην καθημερινή ζωή των πολιτών και στη δραστηριότητα των επιχειρήσεων».

«Έχει ήδη διανυθεί το 80% της απαιτούμενης απόστασης στη δημοσιονομική εφαρμογή, προκειμένου το δημόσιο χρέος να γίνει βιώσιμο», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, διαφαίνεται η ελπίδα ότι τα δύσκολα πέρασαν, χωρίς, όμως, όπως είπε, αυτό να σημαίνει ότι φτάσαμε στην κορυφή του βουνού.

Στην ομιλία του, ο κ. Στουρνάρας σχολίασε και τον κ. Τσίπρα, λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Άκουσα τον κ. Τσίπρα απόψε. Δεν ξέρω, αν συνειδητοποίησε τι έκανε. Όσο ξεδιπλώνει, το σχέδιό του, αποδεικνύεται ότι αυτό είναι ένα εφιαλτικό σενάριο, ένα σχέδιο απόλυτης χρεωκοπίας».

Δείτε τα βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ