Σκουρλέτης: Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση

Σκουρλέτης: Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή, για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς και το ενδεχόμενο προώρων εκλογών.

«Αν πράγματι σε αυτό το μπρος πίσω κυβέρνησης και τρόικας υπήρχε η έννοια της διαπραγμάτευσης θα είχαν αμφισβητηθεί κάποιες πλευρές του μνημονίου. Αυτό δεν το βλέπομε», υποστήριξε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση είναι όμηρος μιας στρατηγικής που ισοδυναμούσε με όρκους πίστης και υποταγής σε αυτή την πολιτική. Είναι με την πλάτη στον τοίχο. Δεν έχει πολλά περιθώρια και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, ότι κάτι διαπραγματεύεται».

«Η κυβέρνηση έχει κάνει αυτά που δεν έπρεπε να κάνει. Έχει κάνει αυτά τα οποία μας έχουν καταστήσει πρωταθλητές στην ανεργία. Έχει καταστρέψει της παραγωγικές υποδομές. Δεν νομίζω ότι αυτό δημιουργεί εφαλτήριο. Ο κ. Σαμαράς έχει την αποκλειστική ευθύνη. Να έλεγε ευθέως απέναντι στην τρόικα, ότι αυτό, δεν το συζητάμε. Διαπραγματεύεται για το πόσοι θα χάσουν τα σπίτια τους», σχολίασε ακόμα ο κ. Σκουρλέτης.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «δεν είναι επιλογή ούτε του κ. Σαμαρά, ούτε του κ. Βενιζέλου να πάνε σε εκλογές γιατί γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα είναι πολύ κακό για τα κόμματα τους. Θεωρώ ότι και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι αν πάμε σε εκλογές θα χάσουν και θα χάσουν αρκετά» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλές μικρές εστίες οι οποίες δημιουργούν ένα πολύ κακό κλίμα, άρα το ενδεχόμενο να μην αντέξει η κυβέρνηση είναι πάνω στο τραπέζι».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ