Βούτσης: Κόκκινη γραμμή η αλλαγή πολιτικής

Βούτσης: Κόκκινη γραμμή η αλλαγή πολιτικής

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή την διαπραγμάτευση με την τρόικα και τις πολιτικές εξελίξεις.

«Υπάρχει μια πραγματική αντιπαράθεση με την τρόικα. Και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών, πίστευαν ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα αλλάξει η ατζέντα. Αυτό ήταν μια προαναγγελθείσα διάψευση γιατί τίποτα δεν είχε έρθει από εκεί ως σήμα ότι θα είχε αλλάξει η ατζέντα μετά τις γερμανικές εκλογές», σχολίασε αρχικά ο κ. Βούτσης και συνέχισε:

«Χρειάζεται άμεση πολιτική διαπραγμάτευση για να αλλάξει αυτή η πολιτική συνταγή που οδηγεί σε αδιέξοδο. Η ανάγκη μιας πολιτικής ουσιαστικής ριζοσπαστικής επαναδιαπραγμάτευσης στον αντίποδα της οικονομικής συνταγής που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα, είναι η κόκκινη γραμμή. Το άλλο, είναι ένα κλάμα, στο οποίο καμία φορά προσφεύγουμε κι εμείς σε αυτό».

«Η ΔΗΜΑΡ πηγαίνοντας προς το συνέδριο της, θα τεθεί ενώπιων στρατηγικών επιλογών μια από αυτές είναι η επιστροφή στην κυβέρνηση ή όχι. Η κ. Μπακογιάννη στέλνει ένα σήμα προς τον Πρωθυπουργό, ότι θα πρέπει να κεντροαριστεριστεί περισσότερο η ατζέντα της κυβέρνησης», σχολίασε ο κ. Βούτσης για την πρόταση της κ. Μπακογιάννη μέσω του Real Fm, προκειμένου να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

«Η κίνηση που υπήρξε προχθές με την αποχώρηση της κ. Τζάκρη και τους 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν μια άλλη διάσταση, διαμορφώνει μια κινητικότητα που αν τεθεί ζήτημα απώλειας της δεδηλωμένης και της πλειοψηφίας, μπορεί πράγματι να γίνει προσέγγυση διαφόρων από διάφορα κόμματα έτσι ώστε να μην βρεθούνε προ εκπλήξεων και πέσει η κυβέρνηση. Άρα είναι σενάρια τα οποία τροφοδοτούνται από την ίδια την πολιτική κινητικότητα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ