Βιβλία και…βαράκια πίσω από τα κάγκελα του Κορυδαλλού

Βιβλία και…βαράκια πίσω από τα κάγκελα του Κορυδαλλού

 

Με διάβασμα και…βαράκια περνούν οι ώρες των προφυλακισμένων της Χρυσής Αυγής που προσπαθούν να συνηθίσουν τη νέα τους καθημερινότητα πίσω από τα κάγκελα. «Νους υγιής εν σώματι υγιεί», άλλωστε, που έλεγαν και οι αρχαίοι…

Σύμφωνα με πληροφορίες, Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς περνούν το χρόνο τους με βιβλία και εφημερίδες, ενώ δεν παραλείπουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και από την τηλεόραση, σχολιάζοντας και τα δημοσιεύματα στον Τύπο.

Ο Γιάννης Λαγός δείχνει να έχει άλλες ανησυχίες, αφού εκδήλωσε την επιθυμία να γυμνάζεται μέσα στη φυλακή… Όλοι τους πάντως τρώνε από το συσσίτιο και προαυλίζονται κανονικά. Ανάμεσα βέβαια στο γιουβέτσι με κριθαράκι και την πατατοσαλάτα με τυρί (που ήταν το χθεσινό μενού) αναζητούν τρόπους να κρατήσουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα.

Κατά μεγάλη ειρωνεία, η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής κρατείται και προαυλίζεται μία ανάσα από το σημείο όπου δικάζονται οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς» και όπου προ 10ετίας, είχε γίνει η δίκη της «17Ν».

Οι τρεις χρυσαυγίτες βρίσκονται σε μία ανακατασκευασμένη πτέρυγα χωρητικότητας 120-150 ατόμων και εντελώς απομονωμένοι. Δεν υπάρχει επαφή με τους άλλους ενοίκους του Κορυδαλλού ούτε καν με τους φυλακισμένους για την υπόθεση της «17Ν» που κρατούνται σε διπλανή πτέρυγα.

Αν και δείχνουν ενδιαφέρον για θέματα καθημερινότητας που τους αφορούν -όπως, π.χ. το ζεστό νερό- περιγράφονται ως «προσεκτικοί και συνεννοήσιμοι». Στους χώρους όπου κρατούνται, υπάρχουν ακόμη τεχνικά ζητήματα να επιλυθούν -υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, κλπ- αφού οι τρεις χρυσαυγίτες είναι οι πρώτοι ένοικοι της πτέρυγας. Τα καρτοτηλέφωνα τοποθετήθηκαν τελευταία στιγμή…

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ