• Ελευθερία... η Νέα Δημοκρατία

  8:04 πμ, Σαββατο 20 Ιουλ 2013 8:04 πμ, Σαββατο 20 Ιουλ 2013

  Ελευθερία... η Νέα Δημοκρατία

  «Πρέπει να παραμείνεις κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού», είναι η εισήγηση που δέχεται όλο και πιο συχνά από τους στενούς συνεργάτες του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

  Οι λόγοι είναι προφανείς. Επειδή υπάρχει τεράστια ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό, δεν θα πρέπει να αποκλείεται από την εξέλιξη των πραγμάτων - και από ένα τυχαίο γεγονός- να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες κάλπες. Έχοντας ως δεδομένη τη συγκεκριμένη εκτίμηση, επιβάλλεται η Ν.Δ. -ως μηχανισμός- να βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα.

  Η αρχή έγινε κατά το πρόσφτατο τακτικό συνέδριο, με τον κ. Σαμαρά να στέλνει μηνύματα εντός και εκτός κόμματος. Το γεγονός ότι έριξε στην πολιτική αρένα το όνομα «Νέα Ελλάδα» μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται.

  Απεναντίας, όσοι γνωρίζουν τις σκέψεις του Πρωθυπουργού παραδέχονται ότι ήταν ενταγμένο σε μία στρατηγική που έχει ως στόχο τις κάλπες του φθινοπώρου.

  Επί της ουσίας, ο Μεσσήνιος πολιτικός άρχισε να χτίζει το νέο ευρωπαϊκό κόμμα, που, όπως πιστεύει, θα καταφέρει να προσελκύσει δυνάμεις από όλους τους ιδεολογικούς χώρους.

  Παράλληλα, με την ανάδειξη του Ανδρέα Παπαμιμίκου στη θέση του γραμματέα της Ν.Δ. άναψε το πράσινο φως για την ανανέωση του στελεχικού δυναμικού της παράταξης. «Πρέπει να απευθυνθούμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες δεξαμενές ψηφοφόρων», αναφέρει στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις του ο κ. Σαμαράς.

  Φυσικά, όπως είναι λογικό, το θέμα της μετονομασίας του κόμματος δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Γι΄ αυτό και κρίνεται σκόπιμο να υπάρξει η σχετική προεργασία, που θα δημιουργήσει τις συνθήκες, για να γίνει κάτι τέτοιο.

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των «Παραπολιτικών», ο κ. Σαμαράς έχει στη διάθεσή του και αξιολογεί δημοσκοπικά ευρήματα που σχετίζονται με το ζήτημα της αλλαγής του ονόματος.

  Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ως επικρατέστερο, παρά τα αντιθέτως λεχθέντα, θεωρείται το «Ελευθερία», με δεύτερη επιλογή τη «Νέα Ελλάδα», που έπαιξε δυνατά στο πρόσφατο συνέδριο.

  Ο όρος «Ελευθερία» θεωρείται ότι ταιριάζει στην πολιτική συγκυρία, ενώ είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το πολιτικό προφίλ του Αντώνη Σαμαρά.

  Πηγή: Παραπολιτικά

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα