Καταθέτουν οι μάρτυρες υπεράσπισης του Άκη

Καταθέτουν οι μάρτυρες υπεράσπισης του Άκη

Με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης περνά στην τελική ευθεία της αποδεικτικής διαδικασίας η δίκη του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Τον κύκλο των καταθέσεων μαρτύρων υπεράσπισης άνοιξε σήμερα ο μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού Μάρκος Παστουσέας που προτάθηκε από τον βασικό κατηγορούμενο πρώην υπουργό. Ο μάρτυρας, όπως είπε, υπηρέτησε πολλά χρόνια σε υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού και ήταν επί δύο χρόνια υπεύθυνος για τα μηχανολογικά θέματα στην κατασκευή των γερμανικών υποβρυχίων στο Κίελο και ακολούθως στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Η κατάθεση του μάρτυρα περιορίστηκε σε τεχνικά θέματα όσον αφορά τα επίμαχα υποβρύχια και στην επιλογή τους από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού και τόνισε ότι από το ΓΕΝ υπήρχε επιτροπή αξιωματικών του Σώματος που εξέταζε τα επιθυμητά τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και τα ναυπηγεία της Ευρώπης που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στην κατασκευή των συγκεκριμένων όπλων, πληροφορίες που παρέδιδε στον Γενικό Γραμματέα Εξοπλισμών.

Ο αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού τόνισε απαντώντας σε ερωτήσεις ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει για τις διαδικασίες υπό τις οποίες υπογράφηκαν οι επίμαχες συμβάσεις με τον γερμανικό οίκο για την προμήθεια των υποβρυχίων.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι την απόφαση για την επιλογή των συγκεκριμένων όπλων δεν την έλαβε μόνος του αλλά το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας και επανέφερε το αίτημα για την κλήτευση των μελών του Συμβουλίου την επίμαχη περίοδο, αίτημα στο οποίο το δικαστήριο έχει απαντήσει αρνητικά.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, στόχος του δικαστηρίου είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης ώστε το δικαστήριο να διακόψει τον Αύγουστο τη διαδικασία για ένα 20ήμερο.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ