Τεταμένη ατμόσφαιρα στην Κρήτη

Τεταμένη ατμόσφαιρα στην Κρήτη

Εν μέσω αντιδράσεων και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται η “κάθοδος” του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης στη Κρήτη κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στο Αρκαλοχώρι όπου ο κ. Βενιζέλος έφτασε στις 10 περίπου το βράδυ, με καθυστέρηση δηλαδή δύο ωρών, δημιουργήθηκαν επεισόδια με αποτέλεσμα να αποχωρήσει χωρίς να ολοκληρώσει την προγραμματισμένη ομιλία του στο Κοινωνικό Ιατρείο.

Εκεί από νωρίς βρίσκονταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι από τους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, κρατώντας μαύρες σημαίες.

Κατά την άφιξη του κ. Βενιζέλου οι συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια ενώ φώναζαν συνθήματα έντονης αποδοκιμασίας.

Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που πραγματοποίησαν και μια προσαγωγή ατόμου ενώ ενδεικτικό της ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας που επικρατούσε είναι ότι στην περιοχή μετέβη και ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης κ. Παραβολιδάκης.

Κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο Αρκαλοχώρι, ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου, Βιάννου, με το δήμαρχο καθώς και άλλους φορείς και εξήρε την προσπάθεια του Δήμου για την παροχή βοήθειας στους πολίτες μέσω του Κοινωνικού Ιατρείου.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο πώς αυτό συνάδει με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι οι δομές αυτές δεν έρχονται να υποκαταστήσουν αλλά να συμπληρώσουν το κράτος στην προσπάθειά του να παρέχει φροντίδα τους πολίτες του.

Η “φυγάδευση” Βενιζέλου νωρίς το απόγευμα

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος μεταφέρθηκε αιφνιδιαστικά στο ξενοδοχείο Galaxy του Ηρακλείου για λόγους ασφαλείας και υπό την πίεση των συγκεντρωμένων στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής, εκπαιδευτικών.

Ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Ηρακλειο είχε προγραμματίσει για σήμερα στις 5, σειρά επαφών στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής με στελέχη του κινήματος, όμως τελευταία στιγμή και κάτω από άκρα μυστικότητα, αποφασίστηκε ο χώρος συνάντησης να γίνει στο ξενοδοχείο Galaxy.

Μετά τη “φυγάδευση” του κ. Βενιζέλου, προς το ξενοδοχείο κατευθύνθηκαν εκπαιδευτικοί οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τη διαθεσιμότητα και για τις επικείμενες απολύσεις συναδέλφων τους.

ΠΗΓΗ:real.gr / Flashnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ