Νέα ΜΕΡΑ:Επαναλειτουργήστε σήμερα την ΕΡΤ

Νέα ΜΕΡΑ: Επαναλειτουργήστε σήμερα την ΕΡΤ

«Καλούμε τον Πρωθυπουργό της τρικομματικής Κυβέρνησης να αναλάβει τις ευθύνες του και να αναστείλει άμεσα τη διακοπή λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ», Γ. Κουράκος και Ν.Σταυρογιάννης.

Η ανακοίνωση:

 «Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ αναδεικνύει τις χρόνιες παθογένειες που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κρίση, στην απαξίωση του πολιτικού κόσμου και στην έκπτωση αξιών και αρχών μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Από τη μία, η Κυβέρνηση συνεχίζει να νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, απαξιώνοντας πλήρως την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, και την ίδια  ώρα οι Κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ  διαγκωνίζονται για το ρόλο της ενδοκυβερνητικής αντιπολίτευσης. Από την άλλη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεχίζουν την άκριτη και χωρίς πρόταση υπεράσπιση των προνομίων που χρόνια ανέθρεψε το κομματικό κράτος και πλήρωναν οι Έλληνες φορολογούμενοι.

Η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού στην ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές του κόμματος «Νέα Μέρα» κ.κ. Κουράκος και Σταυρογιάννης με θέμα « Φαινόμενα κατασπατάλησης και λογοκρισίας στην ΕΡΤ»  αποδεικνύει ότι η αναξιοκρατία , η κομματοκρατία και η κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος καλά κρατεί ακόμα και σε συνθήκες δημοσιονομικού περιορισμού που βιώνει η ελληνική κοινωνία τα τρία τελευταία χρόνια.

Το φαινόμενο να μη λειτουργεί δίκτυο δημόσιας τηλεόρασης παραπέμπει σε τριτοκοσμικές καταστάσεις και όχι σε χώρα μέλος κράτος της Ε.Ε. Η δημόσια τηλεόραση ως μέσο είναι η «εικόνα» της χώρας στο εξωτερικό. Η διεθνής κατακραυγή που έχει υποστεί η χώρα με αποκορύφωμα την επίσκεψη-διαμαρτυρία του Προέδρου και της Γενικής Διευθύντριας του EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) προσβάλλει το διεθνές κύρος της χώρας.

Πρόσθετα, η διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ  αποτελεί ζήτημα εθνικής σημασίας αφού μένουν χωρίς ενημέρωση από ελληνικό δίκτυο οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών της χώρας καθώς και οι Έλληνες της ομογένειας.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της τρικομματικής Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες του και να αναστείλει άμεσα τη διακοπή λειτουργίας της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας προωθώντας μια άμεσα εφαρμόσιμη λύση αναδιοργάνωσης και λειτουργίας με αξιοκρατικά κριτήρια».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ