Η απάντηση του ΕΟΦ στον Λοβέρδο

Η απάντηση του ΕΟΦ στον Λοβέρδο

 

Στον Ανδρέα Λοβέρδο και την ανακοίνωσή του σχετικά με το νέο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της διαδρομής των φαρμάκων, απαντά ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γιάννης Τούντας.

“Στοιχειώδης πολιτική ευγένεια επιβάλλει τη δημόσια αναφορά στους ψηφισμένους νόμους του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2011 -για τους οποίος και χτυπήθηκα με κάθε μέσο – εκ μέρους του Αν. Υπ. Υγείας αλλά και του επί τριετίας προέδρου του ΕΟΦ. Δεν το έπραξαν, πιστοί στη δοκιμασμένη μέθοδο της οικειοποίησης προσπάθειας πολλών ανθρώπων για λόγους προβολής και εντυπωσιασμού”, τόνιζε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος.

“Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Ανδρέα Λοβέρδου που αφορά τη χθεσινή δημοσιοποίηση του νέου συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης, ελέγχου της διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων και ακύρωσης της ταινίας γνησιότητας στα κυκλοφορούντα φάρμακα, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι το σύστημα αυτό ουδεμία σχέση έχει με το άρθρο 63 (και όχι 64) του νόμου 3918/11”, σημειώνει ο κ. Τούντας σε ανακοίνωσή του. 

 

“Το άρθρο 63 αναφέρεται στις προδιαγραφές και στον τρόπο χρήσης της ταινίας γνησιότητας και όχι στο σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής και ακύρωσης. Επιπλέον το άρθρο αυτό (σημείο 2) έλυσε το πρόσκαιρο πρόβλημα που αντιμετώπισε η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης κατά την αρχική φάση λειτουργίας της και δεν αφορά στην παρακολούθηση και έλεγχο μέσω του μοναδικού σειριακού αριθμού κάθε φαρμακευτικού προϊόντος που επιτυγχάνει το νέο σύστημα.

Εξάλλου το νέο σύστημα, το οποίο είχε σχεδιάσει ο ΕΟΦ από το 2010 και είχε έτοιμο το Φεβρουάριο του 2012, δεν εμπίπτει σε καμία νομοθεσία διότι αφορά αποκλειστικά και μόνο αρμοδιότητα της διοίκησης του ΕΟΦ”, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΟΦ.

 

Σε αντίθετη περίπτωση, υπογραμμίζει, “ασφαλώς και δεν θα παρέλειπα να αναφέρω το συγκεκριμένο νόμο, όπως δεν παραλείπω σε κάθε ευκαιρία να εξάρω τη συμβολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας σε όλη τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας στην επίτευξη της σημαντικής μείωσης της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης και στην εφαρμογή καινοτόμων διαρθρωτικών αλλαγών, όπως είναι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση”.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ