Επιμένει ο Ερντογάν για τους ιμάμηδες

Επιμένει ο Ερντογάν για τους ιμάμηδες

«Μετέφερα στον Έλληνα πρωθυπουργό την επιθυμία μας να μην τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση», είπε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην τροπολογία για το διορισμό 240 ιμάμηδων στη Δυτική Θράκη.

«Επιθυμούμε ολόψυχα να λυθούν τα θέματα που προέκυψαν τελευταία και κυρίως το θέμα των 240 ιμάμηδων έτσι ώστε να μην θίγεται η αντίληψη της καλής γειτονίας και συνεργασίας μας », τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική του ομάδα για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ.

«Του ζητήσαμε μεγαλύτερη ευαισθησία στα θέματα που αφορούν τις μειονότητες, (του ζητήσαμε) να μη παίρνονται μέτρα εναντίον τους και να ακούγονται οι απόψεις, οι επιθυμίες και προτάσεις τους», συμπλήρωσε.

«Μας είπαν ότι θα κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες για το θέμα και θα το επανεξετάσουμε» κατέληξε ο κ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός εξήγησε ότι την ώρα πού πλησίαζε η αναχώρησης του από το Κατάρ, δέχθηκε την πρόσκληση του κ. Σαμαρά για μια συνάντηση στην οποία εξετάστηκαν κυρίως ορισμένα μέτρα που αποφασίστηκαν τον τελευταίο καιρό για τη μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ