Σαμαράς: Δουλειά, όχι διακοπές

Σαμαράς: Δουλειά, όχι διακοπές 

 

Σε ένα διαρκές «σπριντ» έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της αλλά και να πραγματοποιήσει τα πρώτα αναπτυξιακά βήματα τα οποία θα σημάνουν και την αφετηρία για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. 

Ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να με κανέναν τρόπο να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού αλλά και να πάνε στράφι τα διεθνή θετικά σχόλια για τις προσπάθειες της κυβέρνησης προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση. 

Γι αυτό τον λόγο ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει από τους υπουργούς να μην λείψουν κατά την εορταστική περίοδο ή έστω να απουσιάσουν μόνο τις επίσημες αργίες. Ο ίδιος θα βρίσκεται τις περισσότερες ημέρες στο Μαξίμου και την Δευτέρα παραμονή των Χριστουγέννων θα ακούσει τα κάλαντα από τον πολιτιστικό σύλλογο Χαλκίδας και από τον όμιλο βρακοφόρων Κρήτης. 

Στην Αθήνα θα περάσει τις γιορτινές μέρες και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Το πρωί παρουσία του Κωστή Χατζηδάκη θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα του αυτοκινητοδρόμου Τριπόλεως – Καλαμάτας θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει ότι αρχίζουν να ξεμπλοκάρονται και τα μεγάλα έργα. 

Άλλωστε η κυβέρνηση που εκτός από τα κοινωνικά προβλήματα έχει αντίπαλο τον χρόνο θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην εφαρμογή των νόμων προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καταβολή των 18,1 δισ. ευρώ μέχρι τον Μάρτιο. 

Οι άμεσες προτεραιότητες 

• Να «πιάσουν τόπο» τα 34,3% 

• Ανακεφαλοποίηση των τραπεζών 

• Η ολοκλήρωση των ρυθμίσεων προκειμένου να δοθούν χρήματα που οφείλει το κράτος σε ιδιώτες

• Η ψήφιση του φορολογικού στις αρχές του νέου χρόνου 

• Να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις – επενδύσεις 

• Να σταματήσει η «αιμορραγία» του ΕΟΠΠΥ 

• Άμεσα και έμπρακτα αποτελέσματα από την φοροδιαφυγή 

Ο Πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στα υπουργεία με στόχο να παρακολουθήσει την πορεία του κυβερνητικού έργου αλλά και να ζητήσει την πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Επίσης εκκρεμεί και το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ το οποίο είχε αναβληθεί λόγω των οικονομικών εξελίξεων. 

 

Πηγή: real.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ